Nyt site tilbyder pris-sammenligning på europæisk niveau

Den internationale Internet-tjeneste Pricerunner.com lancerer nu mulighed for internationale prissammenligninger på dataprodukter, tv og radio, mobiltelefoner og hvidevarer. Dermed får danske forbrugere mulighed for at se, hvad det enkelte produkt koster rundt omkring i Europa, omregnet til danske kroner.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En international sammenligning viser f. eks, at en scanner af typen HP ScanJet 6300c er billigere i Danmark end i det øvrige Europa. Derimod er en Playstation 2 billigere i både Sverige, England og Frankrig. En Asko W640-vaskemaskine er klart billigst på den danske side af Øresund, og dermed kan det for en svensk forbruger godt betale sig at krydse broen efter den, oplyser Pricerunner.com.

"Prissammenligninger på tværs af landegrænserne i Europa er virkeliggørelsen af drømmen om forbrugernes indre marked. Først nu får vi reelt et gennemsigtigt europæisk forbrugermarked, der for alvor giver de europæiske forbrugere købemagt," siger Henrik Hornstrup, adm. direktør for Pricerunner.com.

De danske virksomheder, der optræder på tjenesten, får nu markedsføring i de europæiske lande, hvor Pricerunner er aktiv.

Det drejer sig om Sverige, England, Frankrig, Tyskland og Holland.

Ritzau