Nyt rekordår for danske banker

Analyse. Regnskabsåret 2006 tegner til at overgå alle forventninger, mener bankekspert.

- Det er ren jubel i øjeblikket.

Bankeksperten Bjarne Jensen er ikke i tvivl om, hvordan humøret lige nu er på chefgangene i landets banker. 2006 tegner til at overgå alle forventninger, og Bjarne Jensen spår over for RB-Børsen derfor endnu et rekordår for landets pengeinstitutter.

- 2005 var også et exceptionelt godt år, og det man ikke troede ved årets begyndelse kunne lade sig gøre, det har så vist sig at indeholde endnu en rekord, siger Bjarne Jensen fra Bjarne Jensen Consult.

Nye rekorderEndnu har vi stadig til gode at se de første egentlige årsregnskaber fra bankerne, men i løbet af 2006 har bankerne stort set alle opjusteret deres forventninger til året, og dermed er Bjarne Jensen så godt som sikker på, at bankernes indtjening igen vil slå alle hidtidige rekorder. Succesen skyldes først og fremmest, at kunderne i større omfang handler med værdipapirer og køber fast ejendom.

- Der er en pæn vækst i bankernes gebyrprovisioner. Det har ikke noget at gøre med, at bankerne er blevet nogle gebyrgribbe eller noget andet pladder, som var fremme for nylig. Det har noget at gøre med, at der bliver handlet nogle flere værdipapirer og optaget og omlagt flere realkreditlån. Det smitter direkte af på bankernes indtjening, siger Bjarne Jensen.

Samtidig har bankerne været bedre til at skille sig af med dårlige kunder, og det betyder, at bankerne ikke har så store tab på udlånssiden som tidligere.

 - Godt nok er rentemarginalen blevet indsnævret, men det er blevet modsvaret af en god indtjening på en række andre områder. Indtægterne løber kort sagt fra udgifterne i øjeblikket, siger Bjarne Jensen.

Han spår, at også 2007 har potentiale til at udvikle sig gunstigt for bankverdenen.

- Alt afhænger af konjukturerne. Hvis de går ned, vil det selvfølgelig også smitte af på bankernes indtjening. Så det er meget svært at forudsige. Men det ser fornuftigt ud, forudsat konjukturerne holder, siger Bjarne Jensen.

RB-Børsen