Nyt og gammelt spiller sammen

Elektronikvirksomheden Selektro A/S arbejder målrettet på at få stabilitet og erfaring til at spille sammen med ungdom og fleksibilitet.

Læs mere
Fold sammen

En vellykket fusion afhænger af, at medarbejdere fra begge organisationer føler sig velkomne i den »nye« virksomhed. Det sikres blandt andet ved åben kommunikation og ved målrettet at formulere nye værdier for den fusionerede virksomhed.

Elektronikvirksomheden Selektro A/S i Møldrup nord for Viborg består af den 32 år gamle elektronikvirksomhed Skals Elektronik og den seks år gamle Echo Elektronik, der fusionerede den 1. august. Virksomheden arbejder nu målrettet for at sikre, at nye og gamle tilgange spiller sammen.

- Der er en masse praktiske ting omkring daglige rutiner, men vi har brugt meget tid på at snakke værdier, og vi arbejder med et princip, der nærmest kan kaldes overkommunikation. Stort set alt det, som ledelsen kommer frem til, bliver kommunikeret ud til medarbejderne. Og gerne flere gange, siger Karl-Peter Andersen fra Echo Elektronik. Han beklæder nu posten som salesmanager i Selektro A/S.

Læs også: Flere bliver gift af ren og skær fornuft

Rystes sammen

En af de ting, som ledelsen på den fusionerede elektronikvirksomhed lægger mange kræfter i, er at medarbejderne arbejder sammen på tværs af de gamle organisationer. Det kommer blandt andet til udtryk i den rent fysiske fordeling af arbejdsstationer.

- Vi er flyttet ind i helt nye produktionslokaler, og her har vi så vidt muligt placeret folk, så de arbejder ved siden af deres nye kollegaer, forklarer Karl-Peter Andersen.

Derudover har ledelsen tilskyndet til, at en blandet gruppe af medarbejdere har arrangeret en såkaldt ryste-sammen-tur, hvor medarbejderne kan lære hinanden at kende under mindre formelle former.

Også på forretningssiden arbejder virksomheden for at informere klart om fordelene ved den nye virksomhed og de værdier, Selektro A/S bygger på. Administrerende direktør Jan Laursen fremhæver aldersforskellen mellem virksomhederne som afgørende for fusionen.

Fleksibel stabilitet

- Skals Elektronik har altid været kendetegnet ved en høj detaljeringsgrad og lange stabile aftaler, mens Echo Elektronik har arbejdet mere fleksibelt og ad hoc-orienteret med opgaver, siger han.

Ifølge ledelsen i Selektro A/S er der alt for mange aktører i branchen, og derfor er fusionen også udtryk for et fælles ønske om konsolidering.

- Vi faldt faktisk over hinanden i og med, at vi stort set henvender os til samme segment. Heldigvis fandt vi et sammenfald i vores værdier, lyder det fra Jan Laursen, der håber, at det nye blod kan medvirke til at bringe virksomheden videre ud på eksportmarkedet.

Læs også: Flere bliver gift af ren og skær fornuft