Nyt laboratorium styrker mineraljagten

Råstoffer. Nyt analyselaboratorium i Nuuk fremskynder mineralefterforskningen i Grønland.

Det geokemiske laboratorium Actlabs Greenland, som for et år siden blev åbnet i mineralcenteret i Issortarfimmut i Nuuk, er begyndt at analyserer prøverne fra dette års feltsæson, oplyser sermitsiaq.gl.

– Boomet i råstofefterforskningen over hele verden har de senere år medført lang ekspeditionstid for mineralprøver, og for Grønland med sin ultrakorte feltsæson har det været en stor hæmsko for en hurtig fremdrift af projekter, siger Ole Christiansen, direktør i det grønlandske mineralefterforskningsselskab NunaMinerals A/S.

Tidligere fik NunaMinerals analyseresultaterne så sent, at sneen allerede var faldet. Det gjorde at de ikke kunne følge op på resultaterne. Efter etableringen af analyselaboratoriet Actlabs Greenland i Nuuk kommer resultaterne i løbet af et par uger og NunaMinerals kan hurtigt fokusere efterforskningen.

– Jeg skønner, at vi nu kan nå at udføre tre års efterforskning på en feltsæson, og det er et stort fremskridt for mineralbranchen i Grønland, siger Ole Christiansen.

NunaMinerals, Nuup Kommunea og Grønlandsbankens Erhvervsfond har investeret til sammen 4,7 millioner kroner i det geokemiske laboratorium i Nuuk, som drives af det anerkendte canadiske laboratorium Activation Laboratories Ltd.

jlu