Nyt dansk rejsebureau gået konkurs

Drejer nøglen om. Den danske rejsebranche er blevet ramt af en ny konkurs. Omstændighederne omkring konkursen er ”meget usædvanlige,” vurderer formanden for Rejsegarantifonden.

Europa Golf Rejser fra Bagsværd ved København blev i fredags erklæret konkurs af Sø- og Handelsrettens Skifteret – men Rejsegarantifonden blev helt usædvanligt først tirsdag orienteret om konkursen.

Det skriver rejsebranchens nyhedsportal Take Off.

- Det er en meget usædvanlig fremgangsmåde - normalt plejer et rejsebureau at orientere os om problemerne, så vi kan gå med dem i skifteretten, siger formanden for Rejsegarantifonden, Bent Mebus, til Take Off.

Skifteretten har udpeget en kurator for Europa Golf Rejser, advokat Nete Weber fra advokatfirmaet Bang & Regnarsen i København – men hende kan Rejsegarantifonden heller ikke komme i kontakt med, oplyser Bent Mebus.

- Det er også mærkeligt, og måske et tegn på, at Europa Golf Rejser ikke har nogen kunder på rejse i øjeblikket – vi har heller ikke hørt fra nogen af bureauets kunder. Men i øjeblikket ved vi ikke noget yderligere om situationen for Europa Golf Rejser, siger Bent Mebus.

Europa Golf Rejser blev sidste forår registreret i Rejsegarantifonden. Bureauet solgte golfrejser til hele verden og havde været registreret i fonden siden marts 2006.

Fonden har ikke haft mulighed for at få kontakt til den udpegede kurator og har derfor pt. ikke nærmere oplysninger i sagen. Fonden har således endnu ikke kendskab til, om der er rejsekunder, der er strandet i udlandet, eller om der er rejsekunder, som ikke kommer ud at rejse på grund af konkursen.

Europa Golf Rejser er årets tredje konkurs i den danske rejsebranche.

I august gik Gaia Rejser fra Kolding konkurs i juni gik Blue Travel fra København konkurs. I sidstnævnte var der tale om et fupbureau, hvis ejer, Mohammed Saw, som har norsk pas, fortsat er eftersøgt af politiet.

Kilde: Take Off

- mja