Nykredit klar med kvartalsregnskab

For få år siden var kvartalsregnskaber undtagelsen i forhold til reglen. Nu er det omvendt. Blandt landets største virksomheder er det kun A.P. Møller-Mærsk, som stadig afviser at vise virksomhedens kvartalstal frem.

Finanskæmpen Nykredit indfører nu kvartalsregnskaber. Dermed har stort set hele den finansielle sektor indført de regnskaber, som sektoren ellers for få år siden havde travlt med at betegne som »mere vildledende end vejledende«.

»Trenden er klart, at de børsnoterede virksomheder ønsker at offentliggøre kvartalsregnskaber. Vi er ganske vist ikke børsnoteret, men vi ønsker at opføre os som et sådant, og da kvartalsregnskaber er ved at være markedsstandard, har vi valgt også at offentliggøre et,« siger Mogens Munk Rasmussen, direktør for Nykredit.

Med til at skubbe til Nykredits beslutning hører, at fusions-partneren, Totalkredit, allerede nu offentliggør kvartalsregnskaber.

Blandt landets større virksomheder er det nu først og fremmest A.P. Møller-Mærsk, der fortsat afviser at vise omverdenen kvartalstal.

Derimod har Danske Bank, som A.P. Møller har tætte bånd til, for flere år siden opgivet storbankens ellers stædige kamp mod kvartalsregnskaber.

EU-kompromis ventes
EU har i flere år overvejet at indføre et direktiv, der ville være ensbetydende med et krav om kvartalstal fra virksomhederne. Enkelte lande har kæmpet imod et sådant direktiv, og selv om planen endnu ikke er opgivet, ser det politiske kompromis ud til at blive en form for udvandet kvartalsregnskab, hvor virksomhederne kun skal offentliggøre enkelte tal og ikke behøver at udtale sig om de mere følsomme oplysninger om forventninger til selskabets fremtidige udvikling.