Nykredit blåstempler amerikanske jobtal

Den amerikanske jobrapport for januar afspejler en økonomi i tiltagende vækst.

Foto: KAREN BLEIER. Den amerikanske jobskabelse er på ret kurs. Her ses et monument i Washington DC, der skal afspejler situationen under den store depression i 1930erne.
Læs mere
Fold sammen

Det vurderer Nykredits chefanalytiker Ulrik Bie, der kalder rapporten "flot".

Jobvæksten var i januar på 157.000 efter en privatjobskabelse på 166.000, mens der i det offentlige var tale om et fald på 9000.

- Dagens jobrapport afspejler en økonomi i moderat fremgang med en privat sektor i pæn fart. Det vil i stigende grad udfordre Federal Reserves ubegrænsede - både i tid og omfang - opkøb af stats- og realkreditobligationer. Nulrentepolitikken er derimod efter vores vurdering støbt i beton, skriver Ulrik Bie i en kommentar.

Han vurderer, at centralbanken mod slutningen af 2. kvartal vil annoncere, at opkøbet i statsmarkedet vil ophøre i 3. kvartal. Opkøbet af realkreditobligationer vil fortsætte yderligere nogle måneder men vil blive udfaset sidst på året, vurderer han.

- Efter vores opfattelse vil en sådan gradvis tilbagerulning skabe den roligste normalisering af en helt ekstraordinær pengepolitisk situation. Det bør også åbne for en gradvis styrkelse af dollaren og dermed tage presset af ECB. Risikoen er som tidligere nævnt, at man kører med speederen i bund indtil sidste øjeblik og så bremser hårdt. Hvis Federal Reserve på nogen måde bekymrer sig om sin egen troværdighed, vælger de ikke denne kurs, skriver Bie og tilføjer, at arbejdsmarkedet viser, at amerikansk økonomi er på rette vej.

/ritzau/FINANS