Nye salgsrygter om TDC Sunrise

Der er fuldt drøn på den schweiziske erhvervspresse, der mener at vide, at der ikke går lang tid før, TDCs teleselskab Sunrise bliver solgt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det TDC-ejede, schweiziske teleselskab Sunrise skal sælges inden længe, fremgik det i går af avisen Handelszeitung i Zürich. Såvel TDC som den nye Sunrise-chef, danskeren Jesper Theill Eriksen, afviser forlydendet, men branchekendere fastholder, at selskabet snart skifter ejer.

Sunrise har haft store problemer på det stærkt ombejlede, schweiziske marked. Theill Eriksen har netop meddelt, at man nedlægger 145 af 2.524 stillinger. Desuden er fortjenesten i første kvartal af i år gået tilbage med en fjerdedel, omsætningen er dalet med 2,5 procent, og man har 78.000 færre mobil- og fastnetkunder end ved begyndelsen af 2006.

Årsagen er den hårde konkurrence. Sunrise er næststørste telefirma i Schweiz, men sidste år gik også dagligvarekæderne Migros og Coop ind på mobilmarkedet og udløste en priskrig.

Den daværende direktør Hans Peter Baumgartner måtte i hast rydde skrivebordet i januar, efter at selskabet i 2005 havde mistet 1,8 pct. af kunderne.

Analytikeren Serge Rotzer fra Zürcher Kantonalbank mener, at salget er umiddelbart forestående.

»Sunrise trimmes i øjeblikket med henblik på et salg,« siger han til Handelszeitung.

Det tyder bl.a. den forstærkede og dyre jagt efter nye kunder og et marketingfremstød, der ledsages af mobiltelefoner med store rabatter. Fremstødet skal være med til at drive værdien af selskabet i vejret, siger iagttagere.

Også analytikeren Panagiotis Spiliopoulos fra den schweiziske privatbank Vontobel er overbevist om, at Sunrise snart afhændes.

»Sandsynligheden for et salg i år ligger betydeligt over 50 pct.,« siger han.

Spiliopoulos vurderer værdien af Sunrise til omkring 3,2 milliarder schweizerfranc (ca. 15,3 milliarder kr.).

TDC oplyser fra København, at man ikke kommenterer på den slags markedsrygter.