Nye regnskaber sænkede OMX

Svenske aktier: Skuffende regnskabstal og bekymring om de kommende bankregnskaber sendte sammen med Ericsson og Nokia OMX-indekset ned for femte dag i træk.

Med Ericsson og Nokia i front fortsatte de svenske aktier ned for femte handelsdag i træk. En nedjustering fra finanshuset Moody's af Ericssons kreditrating til »Baa2« på lang sigt sendte mobilgiganternes aktier i rødt, og sammen med nye kursfald i ABB, faldt OMX til det laveste niveau i over tre måneder. Nedturen i OMX var dog som i resten af Europa bredt funderet. Således fortsatte faldene i bankaktierne Nordea og SEB forud for bankernes årsregnskaber senere på ugen.

I en Reuters-rundspørge, forventes SEBs driftsoverskud at falde med 31 pct., så overskuddet i 2001 bliver omtrent 6,1 mia. sv. kr. mod 8,8 mia. sv. kr. året før.

Blandt tirsdagens regnskabsaktuelle selskaber faldt også Tele2 4,2 pct., efter at telekoncernen fik et underskud på næsten en halv milliard sv. kr. Underskuddet i Tele2 var ventet, efter konkurrenten Telia tidligere offentliggjorde sit første kvartalsunderskud nogensinde som børsnoteret selskab.

Underskuddet i Tele2 fik Telia-aktien til igen at falde, og dermed slog folkeaktien ny bundrekord for tredje dag i træk - kurs 33,8.

Eneste aktie der steg på sit regnskab, var medievirksomheden Eniro. Resultatet på 692 mio. sv. kr. var dog lavere end året før.