Nye modeller til direktionsgangen

Står man og skal ud at vælge ny firmabil, er der kommet mange nye gode tilbud og modeller på markedet før sommer, og der kommer flere i løbet af de næste måneder.

29BBMPorsche Panamera S E-H.jpg
Porsche Panamera Fold sammen
Læs mere

1. Mercedes-Benz: Før sommeren har Mercedes-Benz lanceret en ny velkørende C-klasse, og i efteråret skulle der gerne dukke en AMG-version op. Til topdirektøren er den nye S-Klasse, der blev lanceret i slutningen af sidste år, stadig det ultimative valg. Her i efteråret kommer en S-Klasse 500 Plug-In Hybrid, der kører over 30 km/l.

2 Jaguar: På tilbudssiden har Jaguar i foråret 2014 meldt sig ind i markedet for direktørfirmabilerne og udfordret Audi A6, BMW 5 og Mercedes-Benz E-Klasse med et leasingkoncept for deres topudstyrede businessmodel af Jaguar XF-modellen. Bilen har godt nok nogle år på bagen, men tilbyder noget andet end de tyske klassikere. Med et beskatningsgrundlag fra 553.232 kr. har leasingselskaberne og kunderne taget godt imod den. Men Jaguar har mere at byde på. Udviklingsafdelingen har været nede at hente sit gamle DNA op til overfladen og har for nylig lanceret den anmelderroste topersoners sportsvogn Jaguar F-Type - både som roadster og coupe version. Den skal sammen med den store mellemklassemodel Jaguar XE, som introduceres i 2015 og skal slås mod BMW 3-serie, Audi A4 og Mercedes-Benz C-Klasse, være med til at repositionere Jaguar.

3. Tesla: Er du i markedet for den eldrevne Tesla S, der går helt uden afgifter fra priser på 537.000 kr., er der håb forude. Tesla Motors Danmark forventer, at deres eget leasingkoncept vil blive klart i efteråret.

4. Audi: Til det topsegmentet har Audi i foråret opdateret Audi A8, mens der til oktober kommer en helt ny Audi A7, der ifølge Audi vil få en mindre prisjustering opad.

5. BMW: Der er rigtigt mange nyheder i direktørklassen fra BMW. Foråret bød på BMW 4-serie cabriolet, 4-serie Grand Coupé, M3- og M4-modellerne, facelift af X3 og en helt ny X4, der er coupéversionen af den mellemstore SUV-X3. Supersportsvognshybriden i8, der kører 47,6 km/l og tager 0-100 km/t på 4,4 sekunder, er lanceret før sommeren – også i Danmark, men med en pris på små 2,7 mio. kr. er det en model, der er forbeholdt de få. I efteråret kommer en M4 Cabriolet, ligesom BMW introducerer en ny X6, den frække SUV-version af X5.

6. Porsche: De nye eksklusive varer på direktørhylden hos Porsche er den nye Porsche Macan og Porsche Panamera, der fås i en særlig hybridversion til den mere miljøbeviste direktør. Porsche Macan fås hos AutoWise til beskatningsgrundlag fra 1.025.392 kr. Listepris er 1.272.163 kr.

7. Bentley: Er man helt oppe i toppen af segmentet, har Bentley nye versioner af Bentley Continental og Bentley FlyingSpur med V8-motor.

8. Volkswagen: Med en helt ny premium VW Passat Variant, der lander i efteråret rykker Volkswagen op i segmentet. Den nye premium Passat skal ud at slås mod Audi A4, BMW 3-serie og den nye Mercedes C-Klasse. Volkswagen kommer også med en faceliftet VW Touareg, der også får nye dieselmotorer, herunder en ny hybridversion. En ny VW Phaeton spøger fortsat i kulissen til den absolutte direktørtop, men er endnu ikke offentliggjort.

9. Volvo: Efter produktionsstop på den efterhånden temmelig bedagede Volvo XC90 (introduceret i 2002) slår kinesisk ejede Volvo nu tilbage med en helt nyudviklet XC90, der i hvert fald på papiret har både luksus-, kraft-, effektivitets og sikkerhedsaspekterne i orden. Billeder af den nye XC90 bliver dog først tilgængelige efter deadline på dette magasin.