Nye krav til DR

Med public service-kontrakten mellem DR og kulturministeren er rammerne for DR fastlagt frem til 2011. En nyhedskanal, mere dramatik og mere for børn er noget af det nye på programmet.

En nyhedskanal på nettet. Mere musik på web, mobil og podcast. Og mere drama.

Det er nogle af de nye krav, som DR skal leve op til, efter at public

service-kontrakten mellem DR og Kulturministeriet faldt på plads i sidste uge og aftalen blev underskrevet - en aftale, der strækker sig frem til udgangen af 2010.

Helt overordnet er konsekvensen af den nye kontrakt, at DR som hele Danmarks medie- og kulturinstitution skal være på alle relevante medieplatforme, skriver DR.

Derfor skal DR lancere en nyhedskanal på nettet, der ifølge DRs generaldirektør Kenneth Plummer kommer til sommer. Produktionen af drama skal øges med ti pct. over fire år - allerede i år vil der blive bragt tre nye dramaserier. Og så er der et ungdoms-site er under udvikling i DR.

Aftalen lægger også op til, at DR skal stille musik til rådighed på egnede platforme som web, mobil og podcast. Og tjenester for børn og unge skal styrkes ved at udsende programmer og stille nye tjenester til rådighed på de eksisterende radio- og tv-kanaler og på øvrige relevante medieplatforme.

Positiv bestyrelse

Formanden for DRs bestyrelse Mogens Munk-Rasmussen er glad for, at rammer for DR nu er udstukket. Og aftalen er ifølge ham landet fornuftigt:

"Lige fra de indledende drøftelser om medieforliget og frem til den nu endelige public service-kontrakt, har DR og politikerne haft gode drøftelser, hvor vi har sat fokus på, hvad fremtiden byder DR som medie- og kulturinstitution. Selvfølgelig er der ting, som ikke stod på vores ønskeseddel, men vi mener, at den er landet fornuftigt. Dog håber vi, at vi i den kommende periode får mulighed for at drøfte tingene undervejs, da meget vil ændre sig i medieverdenen netop i de næste fire år."

Læs hele kontrakten her