Nye biotekselskaber holdes tilbage af manglende kapital

Den danske bioteksektor mangler risikovillig kapital, hvis det ellers stigende antal lovende nye biotekselskaber skal kunne følge i sporet på succeser som Novo Nordisk og Genmab, mener formanden i Dansk Biotek.

Det skriver dagbladet Børsen.

Der er et presserede behov for en ny venturekapitalfond, der fokuserer på life science, mener Hans Schambye, der er formand for Dansk Biotek. Formanden mener, at der er for lidt kapacitet hos de danske fonde til at søsætte nye selskaber.

»Venturefondene må sige nej til ting, der godt kan blive til noget, og derfor mangler der kapacitet til de gode selskaber, der er at investere i,« siger Hans Schambye til Børsen.

I Danmark er det fonde som Lundbeckfond Emerge, Sunstone Capital og Novo Seeds, der bærer den finansielle byrde med at finansiere nystartede biotekselskaber.

Søren Møller, der er ledende partner i Novo Seeds, tvivler dog på, at kapacitet er hindringen. Alligevel mener han, at det vil være godt for økosystemet, hvis der kommer flere fonde med forskellige fokuspunkter til.

Sidste år skød Novo Nordisk Holding 392 mio. kr. ind i Bioinnovation Institute, der skal fungere som inkubator for nye biotekselskaber. Siden november 2018 er der investeret over 100 mio. kr. i de ni selskaber, som inkubatoren har i sin portefølje.

/ritzau/FINANS