Ny vækstpakke kan redde 300 firmaer i nød

Omkring 300 venture-finansierede danske vækstvirksomheder er i likviditets-vanskeligheder. Venture-selskaber håber, at regeringens nye vækstpakke kan redde dem.

Foto: Colourbox/modelfoto.
Læs mere
Fold sammen

Regeringens nye vækstpakke, der skal styrke markedet for risikovillig kapital, kan blive en livgivende håndsrækning til de godt 300 venturefinansierede virksomheder, som er veldrevne, men risikerer at lukke på grund af mangel på likviditet.

Det siger adm. direktør Jannich Nytoft fra ventureselskaberns forening, DVCA i en kommentar til regeringens nye vækstpakke.

- Regeringens nye vækspakke, der skal stimulere tilgangen af risiko-villig kapital, er et meget positivt signal.
Vi har bedt regeringen stille ydedrligere 1,5 mia kr. til rådighed i garantier, der kan styrke venture-branchen, som har svært ved at finansiere veldrevne virkskomheder lige nu, fordi finansmarkederne er frosset til, siger Janick Nytoft.
Adm.direktør i Vækstfonden Christian Motzfeldt hilser også regeringens nye vækstpakke velkommen.

- Vi ser frem til at medvirke, når detaljerne i ordningen er udmøntet. Vi kan allerede konstatere, at der over sommeren er kommet en kraftigt stignede efterspørgsel på lån med vækstkaution, og dem får vi forhåbentlig nu  mulighed for at imødekomme, siger Vækstfondens direktør.

Vækstkaution er låne ordninger, hvor bankerne og Vækstfonden deles om riskoen. Lånene går typisk til udvikling af mindre og mellemstore virksomheder - bl.a. i forbindelse med ejerskifte og investeringer i nye forretningsområder.