Ny uro på slagterier efter ny aftale om lønnedgang på Tulip

Ingen ville tabe ansigt i strid om lønnedgang. Tulip har gennemtrumfet sine besparelser i ny Ringsted-aftale, og der er stadig uro på slagterierne.

Læs mere
Fold sammen
Uroen fortsætter blandt slagteriarbejderne, og mandag morgen ved otte-tiden havde foreløbig 300-400 på Danish Crowns slagteri i Esbjerg og 50 ansatte på soslagteriet i Skærbæk syd for Ribe nedlagt arbejdet.

Slagteriarbejderne er utilfredse med en ny lokal lønaftale for de ansatte på datterselskabet Tulip Food Companys fabrik i Ringsted. Det var NNF og Dansk Industri, der i weekenden indgik den ny aflønningsaftale.

Den skal efter nytår afløse den stærkt kritiserede kun en uge gamle Ringsted-aftale, som betød, at de omkring 250 Tulip-ansatte her skulle gå 15 procent ned i løn for at bevare deres arbejdspladser og forhindre at de flyttede til udlandet. Aftalen betød i sidste uge arbejdsnedlæggelser på flere slagterier.

Den nye lokalaftale betyder lønnedgang for de højestlønnede og lønstigninger for de lavestlønnede, men samlet set går slagteriarbejderne fortsat 14-15 procent ned i løn, oplyser Tulip. Og medarbejderne har kun garanti for deres job de næste 15 måneder.

/ritzau/