Ny Tulip-lønaftale udløser slagteristrejke

Opdt. kl. 12:04: Hundredevis af slagteriansatte nedlægger endnu en gang arbejdet på grund af utilfredshed med ny lønaftale for Tulip-medarbejdere.

Uroen fortsætter blandt slagteriarbejderne, og mandag morgen ved otte-tiden havde foreløbig 300-400 på Danish Crowns slagteri i Esbjerg og 50 ansatte på soslagteriet i Skærbæk syd for Ribe nedlagt arbejdet. Også på slagteriet i Rødding havde 160 medarbejdere nedlagt arbejdet omkring middagstid, mens der var fagligt møde på det store slagteri i Blans ved Sønderborg.

Slagteriarbejderne er utilfredse med en ny lokal lønaftale for de ansatte på datterselskabet Tulip Food Companys fabrik i Ringsted.

Den nye lokalaftale betyder lønnedgang for de højestlønnede og lønstigninger for de lavestlønnede, men samlet set går slagteriarbejderne stadig 14-15 procent ned i løn, oplyser Tulip. Dersuden har medarbejderne kun garanti for deres job de næste 15 måneder.

Aftalen blev indgået sent lørdag aften af repræsentanter for slagteriarbejdernes fagforening, NNF, og Dansk Industri og træder i kraft 3. januar. Den erstatter den stærkt kritiserede Ringsted-aftale fra 6. december, som betød, at de omkring 250 Tulip-ansatte her skulle gå 15 procent ned i løn for at bevare deres arbejdspladser og forhindre at de flyttede til udlandet. Aftalen betød i sidste uge, at 1500 slagteriarbejder hos Danish Crown og Tulip over hele landet nedlagde arbejdet i protest.

sbh@berlingske.dk