Ny stribe af budget-hoteller på vej

Den nye danske hotelkæde Zleep går til foråret i gang med at bygge sit tredje billige hotel i Storkøbenhavn. Hotellet skal ligge ved Ballerup Super Arena og Motorringvej 4, og siden følger efter planen en hel stribe af nye hoteller, afslører direktøren.

Hvor dagligvarehandelen har Netto og benzinstationerne Metax, så har den danske hotelverden nu også fået en hotelkæde, der satser på at levere lavbudget-overnatning.

Zleep Hotels er navnet på et nyt budgethotel koncept, som blev etableret i 2003 med åbningen af Zleep Airport Hotel på Englandsvej ved Kastrup, og som i 2005 udvidede med overtagelsen af Zleep Ishøj Hotel, som er ved at blive opgraderet til et moderne og effektivt budgethotel.

»Det er ikke tilfældigt, at vi har valgt den gule farve til vores hoteller. Vi har intet imod at blive betragtet som hotelverdenens svar på Netto, som jo gør det fremragende,« siger Peter Haaber, der er initiativtager til og direktør for Zleep Hotels.

Til april går byggeriet af et tredje Zleep hotel i Hovedstadsområdet i gang. Hotellet bliver centralt placeret i den nye Ballerup Idrætsby lige ved Motorringvej 4. Det bliver et hotel på 3200 kvadratmeter og cirka 130 værelser - og dermed det foreløbig største i Zleep-kæden. Efter planen skal hotellet åbne i foråret 2007.

Byggeriet bliver til med Nordicom Bolig A/S som bygherre og ejer af projektet. Nordicom Bolig A/S udvikler og bygger endvidere cirka 110 boliger i området omkring idrætsbyen.

Hotellet vil udover de 130 værelser indeholde morgenmadsrestaurant, lounge og receptionsområde i stueetage, hvor der også er mulighed for at købe diverse forfriskninger, snacks og måltider.

Zleep Hotel Ballerup bliver trådløst overalt. Det vil sige, at gæsterne kan arbejde på nettet på egen pc i hele hotellet - eller anvende hotellets netcafé i forbindelse med loungen.

Fokus på prisen
Zleep Hotels råder i forvejen over to hoteller: Zleep Airport Hotel med 93 værelser på Englandsvej 333, Kastrup, som er indrettet i en ombygget plejehjemsbygning, samt Zleep Ishøj Hotel i Ishøj Bycenter, hvor hotellets reception befinder sig på 6. sal.

Hotellet i Ishøj er ved at blive renoveret. Alle værelserne bliver nyindrettet, akkurat som selve hotellet er ved at blive opgraderet. Der er 42 værelser, fordelt på tre af centerets øverste etager, og der er gode vækstmuligheder, bl.a. ved en mulig inddragelse af en ekstra etage.

»Vi regner med at nå op på 65 værelser til foråret med mulighed for senere at udvide med yderligere cirka 30 værelser,« forklarer Peter Haaber.

Det centrale i konceptet er prisen. En overnatning koster fra 499 kr. og opefter. Dermed håber man på at kunne tiltrække forretningsrejsende og familier, der gæster Storkøbenhavn, men ikke har lyst til at bruge 1000-1500 kr. på en hotelovernatning i city.

»Der er rigeligt med hotelværelser i København, bare ikke inden for vores segment. Den serviceydelse, vi tilbyder, er en god nats søvn,« siger direktøren.

»Alle værelserne indeholder en god seng, et arbejdsbord, kabel-tv, trådløst Internet og et badeværelse. Zleep-konceptet er udviklet for rejsende, som har behov for at overnatte, men som ikke vil betale for serviceydelser, de ikke bruger. Derfor har vi fjernet de fordyrende funktioner, der er på et traditionelt hotel. Vi har ingen restaurant, ingen bar, ingen telefon på værelset, intet pay-tv, ingen buksepresse, og minibarerne har vi samlet i en automat ved receptionen.«

Hoteldriftsselskab
Det er en yderst erfaren hotelmand, der står bag den nye hotelkæde. Peter Haaber var tidligere adm. direktør hos First Hotels, som han var med til at etablere i København.

Zleep Hotels ejes og drives af Nordic Hospitality, som er et hoteldriftsselskab, der bl.a. er etableret med det formål at udvikle og drive hoteller i alle pris-segmenter.

Selskabet ejes af tre partner. Peter Haaber samt den tidligere erhvervsmægler Knud Larsen og den tidligere formand for HORESTA, Egon Klitgaard, et kendt navn i hotelbranchen.

Nordic Hospitality har en to-grenet strategi. Man satser dels på det voksende europæiske budgetmarked, dels på feriehoteller. Selskabet overtog driften af Feriehotel Tranum Klit den 1. december 2004.

Men lige nu koncentrerer Peter Haaber sig primært om at udvikle Zleep hotellerne. Og der er ambitiøse planer om at udvide med nye Zleep hoteller de kommende år.

Planlægger ekspansion
»For at opnå gennemslagskraft i markedet, skal man have en vis størrelse. Salg og administration kræver, at man når den kritiske masse. I vores segment af markedet er der plads til fem-seks hoteller i Storkøbenhavn, hvortil vi regner Malmø. Vi arbejder på at åbne et Zleep-hotel i Malmø, men det er en langsigtet og besværlig proces,« forklarer Peter Haaber.

»Om ti år regner jeg med, at der er 10-15 Zleep-hoteller i Danmark. Vi er til den tid en landsdækkende hotelkæde med hovedvægten på Hovedstadsområdet. Alle store byer med gode trafikforbindelser og et stærkt erhvervsliv er interessante for os,« siger Peter Haaber.

Direktøren ville egentlig gerne speede ekspansionsprocessen op og åbne endnu flere Zleep-hoteller i hastigt tempo. Men så får han formentlig brug for at finde en stærk kapitalpartner.

Som situationen er nu, skal han ud og finde en investor, hver gang et nyt projekt skal løbes i gang. Og det er ikke verdens letteste opgave for en relativt ny hotelkæde, som endnu ikke kan dokumentere afkastet over en længere periode.

»Men det går i den rigtige retning. Det har taget os to år at komme op på niveau med resten af markedet, hvad angår belægningsprocenter. Vi er på 70 procent i Kastrup og 60 procent i Ishøj. I Ballerup vil det formentlig gå endnu hurtigere. Der får vi de helt perfekte rammer og den rigtige placering i forhold til trafik, idræt og erhvervsliv,« siger Peter Haaber.

Det har gennem flere år været et stort ønske fra Ballerup Kommune at få et budgethotel placeret i nærheden af idrætsbyen. Det nye hotel er tegnet af arkitektfirmaet Danaform ApS, mens Erik Pedersen A/S er rådgivende ingeniør på projektet. Der forhandles om byggeentreprisen. www.zleep.dk

www.norhos.com