Ny Stein Bagger-sag under opsejling

I dybeste diskretion er Stadsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet(SØK) - også kaldet Bagmandspolitiet - i færd med at forberede en ny sag mod IT-Factory-direktøren Stein Bagger, som i forvejen er i dømt i en syv år lang fængselsstraf for bedrageri og dokumentfalsk.

Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Uden forudgående at have været annonceret på den ugentlige retsliste, så stod Stein Baggers navn torsdag morgen på dagens retsliste i Retten i Helsingør. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Her kunne man læse, at han skulle møde i en sag om godkendelse af foranstaltning, men det forberedende retsmøde blev af uvisse årsager udskudt, og Stein Bagger blev således ikke eskorteret fra cellen i Vridsløselille Statsfængsel til Helsingør.

Hos SØK er det en meget fåmælt statsadvokat Jens Madsen, som kommenterer sagen.- Der er tale om en lukket sag, og det er ikke noget jeg kan udtale mig om. Men rent teoretisk kan man forestille sig, at en dommer skulle godkende et efterforskningsskridt, siger Jens Madsen til Frederiksborg Amts Avis.Alt peger på, at der er tale om en sag, som tager udgangspunkt i tiden, hvor Stein Bagger afsonede sin straf i det åbne fængsel i Horserød, og det vil statsadvokaten heller ikke afvise.

Læs også: Sådan genkender du en svindler

Mens han tidligere i år sad i Horserød Statsfængsel misbrugte Bagger muligheden for uledsaget udgang, og blev mistænkt for tyveri af et stempel fra et kiropraktorstempel. Men det er ikke en sag, som Bagmandspolitiet har beskæftiget sig med. Imidlertid erfarer Frederiksborg Amts Avis, at Stein Bagger i flere tilfælde er blevet set i selskab og samtale med rocker-typer ved Snekkersten Station. Om det har en forbindelse med den aktuelle sag er dog uvist.

Læs også: Her er historiens største svindlere

Det lykkedes i går ikke for Frederiksborg Amts Avis at indhente en kommentar fra Stein Baggers forsvarer Lars Kjeldsen.