Ny sparerunde på vej i bankerne

De ansatte i de danske banker, realkreditinstitutter og forsikringsselskaber risikerer nye fyringsrunder og større arbejdspres, skriver dagbladet Børsen torsdag.

Læs mere
Fold sammen
Selv om banker og realkreditinstitutter i de kommende uger vil fremlægge de bedste årsregnskaber nogensinde, venter arbejdsgiverne at skære 1200 stillinger væk i løbet af 2004.

- Udviklingen på bank- og realkreditområdet er, at de store skærer ned. Tidligere har de mindre banker taget fra, men nu åbner de mindre ikke så mange nye filialer som tidligere, siger afdelingsleder Flemming Christensen, Finanssektorens Arbejdsgiverforening til Børsen.

Arbejdsgiverforeningen har netop gennemført en undersøgelse blandt personalecheferne i de 15-20 største finansselskaber herhjemme, og på baggrund af svarene skønner foreningen, at der i år skal skæres 150 job i forsikringsselskaberne og 1050 ansatte i bankerne og realkreditinstitutterne.

Dermed fortsætter de senere års fald i beskæftigelsen i sektoren, der er drevet af reduktioner i de store banker./ritzau/