Ny nonstop rute fra Kastrup til Johannesburg

Ny nonstop rute til Johannesburg fra efteråret, og Air Canada genoptager flyvningerne 7. april til Toronto. South African Airways satser nu virkelig på at gøre Københavns Lufthavn til centrum for flyvninger ud af Nordeuropa fra efteråret.

I går besluttede selskabet at flyve tre gange dagligt med Boeing 747 non stop fra København til Johannesburg med start 2. oktober, når det igen går mod højsæsonen i Sydafrika.

»Vi er vældig glade for, at der påny er gang i trafikken, og især vil den nye forbindelse være en stor fordel for skandinavisk og finsk erhvervsliv med udrejse fra Københavns Lufthavn, som vi betragter som det rigtige knudepunkt for os i Norden,« siger direktør Maurice Schwer fra South African Airways.

Han understreger, at turisttrafikken til Sydafrika stiger fra år til år, og flere danske rejsearrangører er i gang med et program baseret på de nye muligheder. Også hvad luftfragt angår, er der allerede i dag et stort behov.

Det sydafrikanske flyselskab stoppede for godt et års tid siden med flyvning til København via Frankfurt. Det er første gang, der bliver direkte non stop forbindelser. Foreløbigt er planlagt tre ugentlige afgange tirsdag, torsdag og søndag.

Endnu et stort udenlandsk flyselskab vender tilbage til København, nemlig Air Canada, som stoppede de daglige afgange til Toronto i efteråret. Efter 11. september tvivlede flere på, at ruten ville blive genoptaget. Det sker nu, igen i et samarbejde med poartneren SAS, med start 7. april.