Ny milliardhandel ser dagens lys i USA

Bare dagen efter, at Goldman Sachs spåede, at 2015 bliver et rekordår for opkøb og fusioner, har endnu en milliardhandel set dagens lys i USA.

Omdrejningspunktet er denne gang den amerikanske medico-sektor, hvor St. Jude Medical har indgået aftale om køb af Thoratec Corp, der laver implantater til hjertepatienter.

Købesummen er aftalt til 3,4 mia. dollar, eller 63,5 dollar per aktie, og involverer en kurspræmie på 10 pct. Med til historien hører dog, at Thoratec steg med 19 pct. tirsdag, da der gik rygter om St. Jude Medicals interesse.

Virksomhedsovertagelsen er blot endnu et skvulp til den bølge af opkøb, der har skyllet igennem 2015, hvor billig finansiering har medvirket til, at virksomhederne har øjnet muligheder for at købe sig til vækst.

Ifølge en opgørelse fra Bloomberg News er der på verdensplan foreløbigt indgået omkring 20.000 handler i 2015 til en værdi af 2100 mia. dollar. Dermed ser virksomhedshandlerne ud til at passere 3000 mia. dollar på verdensplan i 2015, og slå den tidligere rekord fra 2007, vurderede Goldman Sachs' co-ansvarlige for virksomhedshandler Gregg Lemkau tirsdag over for Bloomberg.