Ny Lego-film flopper i åbningsweekenden

Den seneste film i Lego-franchisen, »Lego Filmen 2,« tjener kun 35 millioner dollars over hele Nordamerika i åbningsweekenden, skriver Wall Street Journal.

Den lalleglade Emmet, som Chris Pratt lægger stemme til, solgte langt færre billetter end forventet. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRIS DELMAS/AFP

Hollywood har haft en usædvanlig hård start på det nye år med flere tomme biografsæder i USA end vanligt. Premieren på den nye »Lego Filmen 2«, der var ventet kunne give en smule genrejsning til industrien, gik dog ikke som håbet.

Derimod floppede filmen fælt med en sølle indtjening på 35 millioner dollars i USA og Canada, skriver Wall Street Journal.

Det svarer til 230 millioner kroner. Der er tale om foreløbige estimater for billetsalget i Nordamerikas biografer i løbet af filmens åbningsweekend.

Berlingskes anmelder var ligeledes ikke synderligt begejstret for filmen, som han mener er stopfuld af påtagede filmreferencer.

Det kunne tyde på, at luften er ved at gå af ballonen, og at franchisen alligevel ikke er et ligeså stærkt kort for AT&T Inc. Studio, som alle antog, efter at den første film ramte hele 258 millioner dollars (1,7 milliarder kroner) i box office tilbage i 2014.

Det skyldes formentlig, at markedet for længst er mættet, efter Warner Bros blot i 2017 lancerede to såkaldte spinoffs, »Lego Batman Filmen« og »Lego Ninjago Filmen,« skriver Wall Street Journal.

Begge spinoffs leverede et markant bedre billetsalg end den officielle toer. »Lego Batman Filmen« tjente 176 millioner dollars, svarende til 1,16 milliarder kroner, mens »Lego Ninjago Filmen« tjente beskedne 59 millioner dollars – eller 388 millioner kroner.

»Lego Filmen 2« var blevet spået et langt bedre resultat blandt analytikere, eftersom det er en reel toer og ikke en spinoff som de to andre.

Værste måned i otte år

Ovenpå et år i Hollywood, der overordnet set satte box office-rekord, har januar været den økonomisk grelleste periode de seneste otte år.

I sidste måned solgte filmene »Miss Bala« og »The Kid Who Would Be King« heller ikke mange billetter, selvom det var film, som der var store forventninger til – og som ifølge CinemaScore faldt i biografgængernes smag.

Ifølge CinemaScore, der lader publikum vurdere film på en karakterskala fra A til F gennem exitpolls på store premiereaftener, var pubikum godt tilfredse med Lego-film nummer to, der høstede A- i karakter.

De positive reaktioner fra publikum kan hjælpe Warner Bros med at genvinde tabt terræn de kommende uger.