Ny Internet-tv-tjeneste klar til start

Internet-tv-tjenesten Joost med danske Janus Friis som bagmand går nu ud i kommerciel drift og sender en lang række tv-kanaler ud til pc-brugerne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tv-tjenesten Joost, der skal levere tv-kanaler via internet, åbnede tirsdag sin egentlige kommercielle drift. Tjenesten, der har danske Janus Friis og svenske Niclas Zennström som bagmænd, giver i første omgang sine testmedhjælpere adgang til at invitere venner og familie med på tjenesten.

Joost offentliggjorde samtidig flere nye leverandører af tv til tjenesten, heriblandt Turner Broadcasting, der blandt andet vil levere CNN-stof, samt den amerikanske ishockeyliga, der udsender ældre, klassiske kampe.

Fra på torsdag kan pc-brugere se programmer ved at udvælge en foretrukken liste af kanaler eller ved at finde programmer i kataloget over tv-kanaler.

- Muligheden for at gøre Joost til en levedygtig forretning i stedet for blot en smart teknologi ligger i vores evne til at bringe annoncører, indholdsleverandører og seere sammen, siger Janus Friis i en kommentar.

/ritzau/