Ny havvindmøllepark vil levere billigere strøm

Det svenske energiselskab Vattenfall er udvalgt til at opføre havvindmølleparken Horns Rev 3 ud for Esbjerg, BV.: Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med en pris på 77 øre per kilowatt-time vil den kommende havvindmøllepark Horns Rev 3 ved den jyske vestkyst levere billig strøm i forhold til andre vindmøller.

Sådan lyder det fra klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R), efter den svenske energigigant Vattenfall har vundet opgaven med at bygge den tredje Horns Rev-vindmøllepark.

»Med Horns Rev 3 skriver Danmark vindmøllehistorie med et markant fald i omkostningerne til etablering af havvind. Der er ingen tvivl om, at strøm fra havvindmøller fremover vil udgøre en væsentlig del af den grønne omstilling og bidrage effektivt til at mindske CO2 i atmosfæren,« siger ministeren i en pressemeddelelse.

Den lave pris skyldes ifølge ministeriet teknologiudvikling kombineret med en vellykket udbudsproces. Samlet set betyder det en besparelse på 2,2 milliarder kroner i forhold til, hvad der først var budgetteret med.