Ny G20-chef: »Digitaliseringen udgør en stor mulighed for menneskeheden«

Argentinas finansminister begynder i jobbet som chef for G20 efter nytår. Under et møde i Oslo gav han et bud på sine personlige prioriteter.

Nicolás Dujovne tiltræder som formand for G20-samarbejdet efter nytår. I øjeblikket er han finansminister i Argentina. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARCOS BRINDICCI

Nicolás Dujovne er finansminister i Argentina, og han tiltræder som formand for G20-samarbejdet efter nytår. I denne uge har han været i Oslo i forbindelse med et OECD-møde om skat. Her spurgte vi ham om, hvilke opgaver han ser som de vigtigste som formand for verdens vægtigste økonomier.

»Vi vil søge at forstå, hvordan vi skal håndtere fremtiden for lønarbejdet. Hvordan vi kan lave mekanismer, som bidrager til, at skiftet i teknologi ikke forstyrrer arbejdsmarkedet og medfører udvikling af fattigdom,« siger Dujovne til norske E24.

Han peger samtidig på, at G20-landene kan drage fordel af teknologiskiftet, når det gælder fremtidens behov for uddannelse, skatteplanlægning og sociale problemer.

G20 består af de 19 største nationale økonomier i verden samt EU. Formandsskabet i gruppen går på omgang mellem landene, og frem til nytår sidder Tyskland således for bordenden.

»Jeg tror, at digitaliseringen udgør en stor mulighed for menneskeheden. Det er en af de omvæltninger, vi står over for. Den vil skabe flere jobs, end den vil afskaffe,« mener Nicolás Dujovne.
Samtidig med den digitale optimisme mener han dog, at vi skal passe på, at ingen bliver hægtet af udviklingen.

Kan løfte de svageste

»Digitaliseringen kan blive en kraft, der medvirker til at skabe mere velstand og bekæmper fattigdommen,« siger den kommende chef.
Han peger i den sammenhæng på, at digitaliseringen kan bidrage til at hjælpe de svageste hjemme i Argentina, hvor den »uformelle« del af økonomien er stor.
Den såkaldt uformelle del af økonomien er al den økonomiske aktivitet, som ikke er registreret eller kun delvist registreret.

»I Argentina har vi en meget forskelligartet befolkning med mange mennesker, som lever under fattigdomsgrænsen. Vi kan bruge digitaliseringen til at inkludere dem, som står uden for samfundet,« vurderer finansministeren.

Medlemmerne af G20 repræsenterer til sammen cirka 85 procent af verdens bruttonationalprodukt (BNP) og en næsten lige så stor del af verdenshandelen.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!