Ny frist til LO i sag om deltidslov

LO har fået forlænget fristen til at træffe endelig beslutning i sagen om den foreslåede deltidslov. LO, der er stærkt utilfreds med lovforslaget, overvejer et tilbud fra regeringen om selv at skrive retningslinjer for deltiden ind i kommende overenskomster og dermed undgå et lovindgreb.

Ifølge Beskæftigelsesministeriet har LO fået udsættelse til tirsdag eftermiddag med at melde endeligt tilbage. Det var ellers ventet, at LO ville være klar med et svar mandag inden et åbent samråd om sagen i Folketinget tidligt tirsdag.

Lovforslaget har allerede været til flere behandlinger i Folketinget og kan være endeligt vedtaget i løbet af denne uge.

Både hos lønmodtagere og arbejdsgivere har det vakt nogen uro, at regeringen har besluttet sig til at lovgive på et område, hvor arbejdsmarkedets parter ellers selv plejer at forhandle sig frem til løsningerne. Fagforbundene har også været utilfredse med selve lovforslaget, fordi man frygter, at det vil kunne tvinge arbejdstageren til at gå ned i både arbejdstid og løn.

/ritzau/