Ny fremtid for Coronet-bådene

Kvalitetsbåde. Tuco Yacht Værft i Faaborg har overtaget både forme og rettigheder til at videreføre motorbåds- serien Coronet.

Tuco Yacht Værft i Faaborg overtager nu alle forme og produktionsrettigheder til den hæderkronede danskbyggede motorbådsserie Coronet. Med i aftalen indgår ligeledes alle rettigheder til og brugen af navnet Coronet.

Coronet var tidligere den største danske producent af lyst-både og er forsat den producent i Danmark, der har produceret flest nye både til såvel det danske som det internationale marked.

- Aftalen er af stor betydning for Tuco Yacht Værft, siger direktør Jonas Pedersen.

- Coronet er formentlig det sidste af de klassiske mærker, som ikke er blevet overtaget af store internationale selskaber i båd-branchen, som det er sket med blandt andet italienske Riva og amerikanske Chris Craft mærker som altid har været i de klassiske bådes verdenselite.

- Det er fantastisk, at vi nu har indgået en aftale, der sikrer, at disse vidunderlige fartøjer igen kan bygges, siger Jonas Pedersen.

I den serie, som vil blive produceret hos Tuco, findes også tre fartøjer, som ikke tidligere har været markedsført. De er udviklet i en turbulent periode i den seneste del af Coronets historie, og derfor er der kun fremstillet ganske få af disse både.

Det drejer sig om en 24 fods daycruiser med betegnelsen Coronet 240 DC, en 28 fods flybrigdeyacht Coronet 280 Fly og den 35 fod store daycruiser Coronet 350 DC.

Danmarkshistorie

Coronet blev startet af virksomheden Botved Boats A/S, som blev stiftet af Ole Botved i 1951 ved Tuborg Havn i København. Ole Botved udviklede virksomheden til at blive Danmarks største bådproducent og ved sin død i 1985 havde Ole Botved opbygget Coronet, som et mærke med ry for meget høj kvalitet, solidt håndværk og fantastiske sejl-egenskaber. Coronet var blevet et stykke maritim danmarkshistorie.

Tuco er allerede ved at starte produktionen, og den ny Coronet 240 DC vil blive præsenteret på Flydende Bådudstilling i Kolding fra den 18. til den 20. august 2006.

Produktionen af Coronet 350 DC er ligeledes ved at blive startet, og Tuco regner med at kunne fremvise en ny 350 DC på den indendørs udstilling i Fredericia i februar 2007.