Ny fond med flot resultat

Skandia tager amerikansk investeringsfond med stabil succes på programmet. Pengene sætte i erhvervsobligationer, som egner sig godt til pensionsopsparere.

Hele 9,5 procent i afkast om året over de 13 år - og ikke ét eneste år med negative afkast. Det er den imponerede historie bag en fond, som pensionsselskabet Skandia Link nu tager på paletten og tilbyder sine pensionskunder at spare op i via deres link-ordninger.

Fonden hedder America Yield og forvaltes af den amerikanske fondsforvalter Muzinich & Co. Med denne fond får kunderne mulighed for at investere i en vifte af amerikanske erhvervsobligationer. Fonden har alene kvalitetsobligationer i puljen i kategorien High Yield-erhvervsobligationer og styrer helt uden om rene »junk bonds«. Dermed svinger afkastet mindre end i traditionelle High Yield-fonde.

Dansk temperament
Erhvervsobligationer ligger risikomæssigt mellem statsobligationer og aktier, og dermed er fonden et godt bud på et investeringsobjekt for langsigtet opsparing - som pensionsopsparing typisk er. Administrerende direktør Hanne Christensen fra Skandia Pension mener, at fonden passer godt til et dansk temperament.

»Den er i hvert fald ikke præget af de markante udsving, man ofte oplever i andre High Yield-fonde. Nogle kunder vil betragte det som en styrke, mens andre foretrækker andre, der enten svinger mere eller mindre,« siger Hanne Christensen.