Ny fabrik med 1,7 mia. flasker øl

Skælskør bliver inden for nær fremtid hjemsted for Danmarks suverænt største bryggeri, skriver dagbladet Børsen tirsdag.

Harboes Bryggeri er nemlig i al ubemærkethed for offentligheden i gang med endnu en udvidelse af brygkapaciteten på hele 2 mio. hektoliter. Det vil bringe den samlede kapacitet op på 5,5 mio. - svarende til 1,7 milliarder standard ølflasker. Det er mere end det samlede danske øl-forbrug.

Til sammenligning kan Carlsbergs to bryggerier i Danmark, Fredericia og Valby, hver producere ca. 3 mio. hektoliter Bryggerigruppens største anlæg i Fakse kan klare 3,0 mio. hektoliter ud af de fire danske anlægs samlede kapacitet på 5,8 mio. hektoliter.

Harboes Bryggeri har med sine salgstal for det seneste årsregnskab, 2003/2004, også overhalet Bryggerigruppen som Skandinaviens næststørste udbyder af øl og læskedrikke efter mastodonten Carlsberg.

Udbygningen af kapaciteten i en lang årrække er resultatet af en langsigtet investeringsstrategi om at blive regnet med blandt de største i Nordeuropa.

»Hele vores investeringspolitik i de sidste 10 år er gået på at opnå en sådan status, at indkøberne også kigger vores vej, fordi vi er en attraktiv partner. Vi skal fremadrettet have en volumen og en kapacitet, så vi kan servicere vores kunder. Det signalerer vi også ved kontinuerligt at bygge ud,« siger Bernhard Griese, adm. direktør og storaktionær i Harboes Bryggeri til Børsen.faj@berlingske.dk