Ny Exxon-topchef vil udvide og sætter grønt aftryk

Den nye topchef i oliegiganten Exxon, Darren W. Woods, har fremlagt planer for store investeringer i alt fra Texas til det sydamerikanske land Guyana og støtter samtidig grønne tiltag. Det skriver New York Times.

Den nye topchef i oliegiganten Exxon, Darren W. Woods, har fremlagt planer for store investeringer i alt fra Texas til det sydamerikanske land Guyana og støtter samtidig grønne tiltag. Det skriver New York Times. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID

Den nye topchef, som erstatter Rex Tillerson efter hans udnævnelse som udenrigsminister, fremviser dermed en mere aggressiv tilgang end rivaliserende energiselskaber, som i stigende grad holder pengepungen i ro.

»Vi har selvtillid. Vores job er at konkurrere og få succes i et hvilket som helst marked uanset omstændigheder og priser, sagde topchefen ved Exxons årlige analytikermøde onsdag.«

I alt annoncerede selskabet investeringer for 22 mia. dollar i år samt planer om investeringer på 25 mia. dollar årligt frem til 2020.

Darren W. Woods er også opsat på at sætte et grønt aftryk i Exxon. Han er en højlydt fortaler for en CO2-afgift og har sat en prominent miljøforkæmper i bestyrelsen.

Derudover investerer Exxon yderligere i grønne tiltag som geologisk CO2-lagring og bedre batterier, som skal sikre, at fossile brændstoffer er mindre miljøskadelige og stadig vil dominere i fremtiden, skriver New York Times.