Ny e-virus spreder sig i stor hast

En ny computervirus tvang flere selv store firmaer i knæ i går, mens den venter på ordre til angreb mod IT-firma.

Læs mere
Fold sammen
En ny computervirus bølgede i går ud over alverdens PCer for at lægge sig på lur forud for et større angreb.

Ormen Mydoom tømte adressebøger og sendte sig selv videre som e-post til alle, der stod nævnt i dem. Og det gik stærkt. På få timer stoppede f.eks. sikkerhedsfirmaet Comendo i Danmark 2.000 inficerede beskeder. Der er dog en bid vej op til sidste års »worstsellere«, Sobig og Blaster.

Beskeden havde forskellige tekster i emnefeltet og havde vedhæftet en fil med endelsen »exe«, »scr«, »zip« eller »pif«.

Mydoom er programmet til 1. februar at bruge alle ramte computere til at angribe IT-firmaet SCO Groups netsted, når nærmere ordre følger fra ophavsmanden. SCO har lagt sig ud med hele brugerskaren af det alternative computerstyresystem Linux ved at hævde at eje copyrighten til dele af programmet og true alle brugere med bøder.

Mydoom (som af andre kaldes Novarg) var så aktiv, at flere firmaer måtte lukke deres e-postservere for at kunne rydde op i fred. Selv større firmaer i USA blev ramt af stormen, som opstod, fordi den sender sig videre med opfundne e-postadresser, hvoraf adressen efter snabel-a'et er korrekt nok.

Som sædvanlig er kuren at kassere beskeder urørt og ulæst fra folk, man ikke kender (navnlig hvis de er på engelsk), og at opdatere sit antivirusprogram.

Mydoom er programmeret til at indstille aktiviteten den 12. februar, men den vil stadig lure på ramte computere og vente på nye ordrer.