Ny dansk spilgigant får lunken start

Regnskaber. Det er ikke lykkedes ErhvervsInvest at øge overskuddet i tilkøbte automat-virksomheder.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I 2006 bragede kapitalfonden ErhvervsInvest ind på det danske marked for opstillere af spilleautomater i kiosker, restauranter, spillehaller og værtshuse med købet af Elite Gaming, Spilorama, Renomat samt Andersen & Langfeldt.

Men i 2006 dykkede de fire selskabers samlede indtjening. Det totale overskud før skat faldt fra 6,9 mio. kr. i 2005 til 2,5 mio. kr. i 2006. Det fremgår af de fire selskabers regnskaber, der netop er blevet offentliggjort.

Trods det faldende overskud fortryder ErhvervsInvest ikke, at man er gået ind på markedet for spilleautomater.

- Regnskaberne taler for sig selv, men vi er tilfredse med at være i branchen som vi kan tilføre en masse, siger åØåManaging Partner Thomas Marstrand fra ErhvervsInvest.

Kigger fremadHan fremhæver, at ErhvervsInvest ikke har haft de store muligheder for at præge udviklingen i eksempelvis Spilorama, da man først opnåede fuld kontrol med selskabet de sidste tre måneder af 2006.

- Var der ting som ikke gik som det skulle i marts måned, havde vi ikke indflydelse på det. Vi kigger nu fremad, siger Thomas Marstrand.

2006-regnskabet for Spilorama tæller femten måneder og endte med et mindre overskud før skat på 430.000 kroner mod et overskud på 2,2 mio. kr. året før.

- Resultatet betegnes som mindre tilfredsstillende, skriver ledelsen i beretningen til regnskabet.

ErhvervsInvest forbereder en fusion af de fire spilleselskaber, der allerede i dag har fælles adm. direktør, Jette Posch, samt fælles hovedkvarter i Esbjerg.

Det fusionerede selskab får navnet Elite Gaming, og bliver en af landets absolut største opstillere af spilleautomater. Eneste større konkurrent er Dansk Automatspil, der er ejet af Danske Spil.

Mere vækstThomas Marstrand fortæller, at Elite Gaming skal vokse.

- Vi overvejer hele tiden forskellige strategiske tiltag, og opkøb er fortsat en oplagt ting. Der er stadig emner at købe, men de skal have en vis størrelse og samtidig være profitable, siger han.

Udover opkøb skal Elite Gaming vokse med opstilling af nye automater i hele landet.

Thomas Marstrand oplyser, at det samlede selskab er kommet godt fra start i 2007.

- Vi ser med fortrøstning på 2007, der er begyndt glimrende. Det samlede resultat for 2007 bliver bedre end i 2006.

Han fortæller, at sammenlægningen af de fire selskaber har reduceret omkostningerne:

- Vi har samlet organisationen på færre steder, og vi har tilpasset omkostningerne. Der var for mange ansatte totalt i de fire selskaber, så vi har også skåret i antallet af medarbejdere, siger Thomas Marstrand.