Ny bestyrelse skal blåstemple Keops

Ledelse. En professor i regnskab, en Toms-direktør med fortid i ISS og en afgående A.P. Møller-direktør skal sikre ejendomskoncernen Keops en uafhængig bestyrelse.

Ejendomsselskabet Keops har nu fundet tre såkaldt uafhængige kandidater til selskabets bestyrelse, som for alvor skal markere, at Keops ikke længere er et familieforetagende men et rigtigt professionelt børsnoteret selskab, der følger tidens corporate governance-ånd.

Hovedaktionæren og selskabets adm. direktør Ole Vagner og hans nye væbnere, den tidligere ISS-ledelse med Karsten Poulsen og Eric Rylberg, har afsøgt deres omgangskredse og fået ja fra tre erhvervsfolk, som stiller op som uafhængige medlemmer af bestyrelsen på generalforsamlingen den 26. januar. Det skriver Berlingske Business.

Ole Vagner trådte fornylig ud af bestyrelsen, som led i Keops' tilpasning til reglerne om god selskabsledelse. Det samme gjorde bestyrelsesformanden Finn Hasselriis, som også er Keops' advokat.

På generalforsamlingen udtræder også Steen Bryde, der er koncerndirektør i velhaverbanken Capinordic, som Keops ejer en tredjedel af.

Nyt arbejdslivDe nyopstillede bestyrelseskandidater er den 55-årige Steen Hundevad Knudsen, som nu er på vej væk fra en direktørstilling i A.P. Møller-Mærsk, adm. direktør Jesper Møller fra Toms Gruppen og professor Thomas Plenborg fra Copenhagen Business School.

Steen Hundevad Knudsen og Ole Vagner er private bekendte fra dengang, da Vagner var kreditchef i Himmerlandsbanken og Knudsen økonomichef i Tjæreborg, hvor også en af Vagners brødre var ansat. Siden er Vagner og Knudsen kommet sammen privat.

Den 55-årige Steen Hundevad Knudsen var i 20 år adm. direktør i Mærsk Data, indtil det blev solgt for to år siden. Knudsen blev da projektleder på A. P. Møller - Mærsks gruppestrategiprojekt.

- Allerede i forbindelse med salget af Mærsk Data, havde jeg overvejelser om at ændre mit professionelle arbejdsliv til noget andet. Men så blev jeg tilbudt at blive projektleder på gruppestrategiprojektet, og det kunne jeg ikke sige nej til. Den proces er nu tilendebragt, og så skulle jeg se på noget andet, og så tænkte jeg, om jeg ikke skulle vende tilbage til det, jeg tænkte på for to år siden, nemlig at tage en bestyrelseskarriere, få lidt mere tid til familien og blive herre over min egen tid. Det har jeg så besluttet, siger Steen Hundevad Knudsen til Berlingske Business.

Han sagde i går officielt op som direktør hos A.P. Møller - Mærsk, umiddelbart efter at Keops havde meddelt, at Knudsen fra A.P. Møller-Mærsk stillede op til Keops-bestyrelsen.

Den anden kandidat, 50-årige Jesper Møller fra Toms Gruppen, har ligesom Karsten Poulsen og Eric Rylberg en fortid i ISS. Han har været direktør for ISS Europe, og han sluttede for to år siden som ISS-direktør med ansvar for personale, kommunikation og markedsføring.

Tidligere ISS-folk sidder således efterhånden på tunge poster i Keops. I sidste måned ansatte selskabet endvidere den tidligere koncernøkonomichef i ISS, Karina Deacon, som nu er leder af Corporate Affairs i Keops. En stilling, der blandt andet omfatter investor relations og corporate governance.

Ekspert i strategiTredje nyopstillede bestyrelseskandidat, den 39-årige professor Thomas Plenborg, er ekspert i investeringsstrategi, værdiansættelse af virksomheder og udarbejdelse af eksterne regnskaber. Områder, som er særdeles vigtige for Keops.

Thomas Plenborg sidder også i dagbladet Børsens dommerkomité, når Årsrapportprisen skal uddeles. Og netop dagbladet Børsen har de seneste dage haft Keops' informationsniveau under skarp beskydning.

Af de eksisterende bestyrelsesmedlemmer genopstiller direktør Jørgen Basso Larsen, direktør Skarphédinn Steinarsson og direktør Eiríkur Jóhannsson. De to sidste repræsenterer det islandske investeringsselskab Baugur, som ejer 30 pct. af Keops.

Den ene af de nyopstillede bestyrelseskandidater,den 55-årige tildligere Mærsk Data-direktør Steen Hundevad Knudsen, er en privat bekendt af Ole Vagner. Foto: Søren Bidstrup

Klik her og læs hele historien på Business.dk