Nu svarer Facebook igen på Donald Trumps kritik

Facebook svarer tilbage på den amerikanske præsident Donald Trumps kritik af det sociale medie for at være »anti-Trump«

Foto: CHIP SOMODEVILLA

Facebook svarer tilbage på den amerikanske præsident Donald Trumps kritik af det sociale medie for at være »anti-Trump« og insisterer på, at mediet arbejder for demokrati og for sandhed. Facebook vil gennem sin rolle i det tyske valg bevise, at det går ind for demokratiet.

Det skriver The New York Times.

Donald Trump gik onsdag på Twitter og kritiserede blandt andet Facebook for at være »anti-Trump«.

Facebook er blevet anklaget for både partiskhed fra begge politiske fløje i USA og for at sprede falske nyheder, der har haft indflydelse på udfaldet af det amerikanske præsidentvalg sidste år. Yderligere har Facebook anerkendt, at det sociale medie er blevet brugt af russerne til at sprede splittende politiske budskaber under præsidentkampagnen.

Derfor lægger kritikken fra Trump endnu mere pres på det sociale medie og har givet Facebook noget at bevise. Det skriver The New York Times.

I sidste uge henvendte Mark Zuckerberg, stifter af Facebook, sig til sit netværk, der består af mere end 2 mia. mennesker, om Facebooks rolle i demokratier, hvor han også nævnte, hvad det sociale medie gjorde for at forberede sig på det tyske valg

Facebook har, ifølge The New York Times, taget omkring et dusin vigtige trin før det tyske valg for at kæmpe mod spredningen af falske nyheder på sin platform. Det har blandt andet slettet flere titusinde konti, som det sociale medie mistænkte for at være falske.

»Disse trin eliminerede ikke fuldstændigt falske nyheder under dette valg, Men de gjorde det sværere at sprede dem og var med til at mindske deres synlighed i brugernes nyhedsfeeds. Vi har lært meget, og vi vil fortsætte med at bruge det, vi har lært i andre fremtidige valg,« sagde Facebooks underdirektør for offentlig politik i Europa, Richard Allan, i en virksomhedsblog. Det skriver The New York Times.

Et af de andre trin, som Facebook tog i forbindelse med det tyske valg, var at installere programmer, der viser nyhedsartikler, der fremstiller forskellige synspunkter på nøgleproblemstillinger.