Nu forhandler de om gældsloftet

Republikanerne foreslår midlertidigt at hæve USAs gældsloft, men deres støtte til budgettet vil fortsat afhænge af den omstridte sundhedsreform.

John Boehner - republikanernes leder i Repræsentanternes Hus - går torsdag aften til forhandlinger med præsident Barack Obama om en midlertidig omgåelse af gældsloftet. Fold sammen
Læs mere
Foto: JONATHAN ERNST
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge flere amerikanske medier er republikanerne på vej til at gå med til midlertidigt at hæve gældsloftet, så USA forsat kan betale sine regninger, og verdensøkonomien ikke går i stå. 
 
Nyheden om republikanernes holdningsskifte har ifølge Financial Times allerede fået aktierne til at stige. USA holder da også vejret de kommende timer, indtil den republikanske leder John Boehner skal mødes med USAs præsident Barack Obama. Det forventes at ske klokken 21.30 dansk tid.Obama har tidligere slået fast, at han ikke vil forhandle med Republikanerne, så længe de kræver en genåbning af hans omstridte sundhedsreform Obamacare, der ellers er vedtaget.

De strandede forhandlinger om USAs budget har de seneste dage forhindret de offentlige ansatte i at gå på arbejde, da den offentlige sektor har været lukket ned.  Dertil kommer, at republikanerne har blokeret for at hæve USAs gældsloft. Det er på dette punkt, at partiet nu angiveligt er gået med til en midlertidig løsning, så gældsloftet kan hæves midlertidigt de næste seks uger.
 
Regeringskrisen har også fået den kinesiske finansminister Zhu Guangyao til at opfordre den amerikanske regering til at sikre kinesiske investeringer.