Nu er han Asiens rigeste

Ma Huateng er bestyrelsesformand i den kinesiske internetgigant Tencent og nu tillige den rigeste i såvel Kina som Asien.

Foto: PHILIPPE LOPEZ
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med en formue på 36,2 milliarder dollars - 180 milliarder kroner - går Ma Huateng nu forbi Alibaba-chefen Jack Ma, som hidtil har været Kinas rigeste, skriver Forbes.

Jack Mas formue var på 35,6 milliarder dollars, og det er jo kun 177 milliarder kroner.

Huatengs formue er også større end indiske Mukesh Ambanis og Hongkong-kinesiske Li Ka-shings.

Så Huateng kan nu kalde sig for både den rigeste kineser og asiat og dertil den 18. rigeste person i verden overhovedet.

Tencent-aktien steg mandag med 2,95 procent på Hongkongs børs, og det satte en frisk milliard dollars ind på Huatengs konto.

Markerer sig i Kina og verden

Fremgangen for Tencent såvel som Alibaba understreger den eksplosive vækst i netbaserede tjenester i Kina, som både har det største befolkningstal og det største antal internetbrugere i verden.

I marts købte Tencent 5 procent af aktierne i Tesla og øgede dermed sin tilstedeværelse i den fremstormende investeringsområde: Selvkørende, elektriske biler.

Tencent Holding Ltd. blev etableret i 1998 af Ma Huateng og Zhang Zhidong som et internetselskab, der er aktivt inden for chat-tjenester, sociale medier og reklame.

Under Ma Huatengs ledelse er Tencent vokset til at blive et af Kinas mest værdifulde, børsnoterede selskaber, vurderer Forbes.

Ma Huateng har en bachelorgrad i datalogi fra universitetet i Shenzen. Før Tencent arbejdede han med forskning og udvikling i China Motion Telecom Development Ltd., et selskab som udvikler kommunikationsteknologi til mobiltelefoner.

Tencent og Alibaba

Da Tencent lancerede OICQ, som hurtigt blev den mest populære chat-portal i Kina, fik verden for alvor øjnene op for selskabet, skriver Britannica. I juni 2004 tjente Tencent næsten 200 millioner dollars - 1,26 mia. kroner - da de debuterede på børsen i Hongkong.

Den hidtil rigeste kineser, Jack Ma, etablerede Alibaba Group Holding Ltd. I 1999, som hovedsageligt er en handelsplatform på internettet.