Nu er der flere dollarmilliardærer i Kina end i USA

Antallet af dollarmilliardærer i Kina er det seneste år vokset så voldsomt, at det overgår antallet af amerikanske dollarmilliardærer, viser en opgørelse fra The Hurun Report i Shanghai.

Wang Jianlin stryger ind på en førsteplads på top 10-listen of Kinas rigeste med en formue på 34.4 mia. dollar - en stigning på 52 pct. sammenlignet med året før. Formuen er blevet skabt på ejendomshandel, men i høj grad også igennem investeringer i underholdningsbranchen så som det spanske fodboldhold Atletico. Fold sammen
Læs mere
Foto: GREG BAKER

På trods af den lavere økonomiske vækst i Kina vokser antallet af dollarmilliardærer i Kina med forøget kraft. Mens antallet af kinesiske dollar milliardærer sidste år blev opgjort til 354, er tallet i år oppe på 596. Dermed overgår kineserne de 537 dollarmilliardærer, der aktuelt er i USA, oplyser The Hurun Report i Shanghai, som har lavet formueberegningerne.

Se billedgalleriet over de 10 rigeste i Kina.

Den rigeste kineser er ifølge dette års rigeliste Wang Jianlin, 61 år. Hans hovedselskab hedder Wanda og er aktivt i ejendomsbranchen og underholdningsindustrien. Wang Jianlins formue er opgjort til 34,4 mia. dollar. Dermed overtager han førstepladsen fra Jack Ma, der sidste år toppede listen. Jack Ma er kendt for at stå bag den kinesiske pendant til Amazon - Alibaba. I år er Jack Mas formue opgjort til 22,7 mia. dollar.

Rigelisten fra The Hurun Report er offentliggjort torsdag 15. oktober, og formuerne er opgjort pr. 14. august

Den store vækst i dollarmilliardærer i Kina er kommet på trods af en langsommere økonomisk vækst i landet, men de kinesiske aktiemarkeder ligger alligevel betragteligt højere end på samme tid sidste år. Dermed er mange af milliardærernes børsnoterede og ikke-børsnoterede selskaber vurderet betydeligt højere end året før.

»På trods af den lavere vækst i økonomien har Kinas rige modstået tyngdekraften, haft deres bedste år nogen sinde og skabt mere rigdom end noget andet land nogen sinde har gjort på et enkelt år,« udtaler Rupert Hoogewerf, der er formand for og chefanalytiker på The Hurun Report.

De senere måneders aktiefald i Kina begyndte i juni og faldene er fortsat også efter opgørelsestidspunktet 14. august.

Dette års 596 kinesiske dollarmilliardærer er udelukkende personer i det egentlige Kina. Hvis man medregner Hongkong, Taiwan og Macau, stiger antallet til 715 milliardærer.