Novozymes: Nyt fokus på biobusiness og enzymforetning

Den ny opdeling og udvidelse af koncern-direktionen hos Novozymes skal øge fokus på de to hovedforretningsområder - enzymer og biobusiness der dækker mikroorganismer, biopolymerer og biofarmaceutiske ingredienser. Og så betyder det en acceleration af forretningsområderne udenfor enzymerne.

- Biobusiness har hidtil været relativ småt, men har samtidig krævet relativ stort management-attention, forklarer administrerende direktør, Steen Riisgaard, til RB-Børsen.

- Vi kunne risikere, at det i sidste ende ville give en utilstrækkelig fokus på enzymforretningen og en utilstrækkelig fokus på de nye forretningsområder.

Steen Riisgaard peger på, at Novozymes nu får en dedikeret koncernledelse for de to hoved-forretningsområder - Peder Holk Nielsen, der sidder tungt på enzymerne og Thomas Videbæk, der tager sig af biobusiness.

- Nu får vi en gruppe, der fokuserer på at bygge enzymforretningen endnu større, og en gruppe, der fokuserer på at bygge forretningsområderne op uden for enzymforretningen. Og vi skal også have Novozymes positioneret godt i den globale agenda, som jo nærmest er spillet os i hånden med alt den fokus på klima, miljø og energi, hvor vi er formidabelt godt placeret - i alt fald som udgangspunkt, siger Steen Riisgaard.

- Ideen er jo, at vi skal have accelereret biobusiness, siger topchefen og peger på, at forretningsområdet hidtil har været delt mellem de forskellige direktionsmedlemmer.

- Det har ikke været tilstrækkeligt for biobusiness - og i virkeligheden også fra tid til anden taget for meget opmærksomhed fra enzymforretningen, siger Riisgaard og peger på de mange mindre opkøb gennem de seneste år har taget kostbar tid fra hovedforretningen.