Novozymes nyder godt af bred efterspørgsel på enzymer

Både målt på salg og indtjening har danske Novozymes oplevet fremgang i tredje kvartal, viser regnskab.

Den danske enzymvirksomhed Novozymes nyder godt af en pæn efterspørgsel, og det har givet øget salg og indtjening. Fold sammen
Læs mere
Foto: HENRIK OLE JENSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske enzymvirksomhed Novozymes nyder godt af en pæn efterspørgsel, og det har givet øget salg og indtjening.

Det viser selskabets regnskab for tredje kvartal, der er offentliggjort tirsdag.

Novozymes har en række forskellige forretninger, der fremstiller enzymer til alt fra vaskemidler til foder i landbruget.

Samlet har de sikret en omsætning på 3,8 milliarder kroner i tredje kvartal. Det er en vækst på 10 procent i forhold til samme periode sidste år.

»Vi ved, at der er en stigende efterspørgsel efter vores biologiske og bæredygtige løsninger, og det er vigtigt for os at prioritere imellem de muligheder, der er for at hente afkast på vores investeringer, samtidig med at vi altid har et bæredygtigt fokus i alt, vi foretager os.«

»Indtil videre bevæger vi os tydeligt i den rigtige retning,« siger Ester Baiget, der er administrerende direktør for Novozymes, i regnskabet.

Målt i procenter har Novozymes især oplevet vækst inden for de to forretninger, der laver enzymer til føde- og drikkevareindustrien samt sundhedsprodukter og landbrug, dyrefoder og -ernæring.

I begge disse forretninger er salget vokset med 16 procent sammenlignet med samme periode året før.

Knapt så stor har væksten været i Novozymes' største forretningsområde. Det er den forretning, der laver enzymer til vaske- og opvaskemidler. Her er salget vokset med tre procent.

Det større salg i tredje kvartal har hjulpet Novozymes til et overskud på 843 millioner kroner. Det er 19 procent større end sidste år.

Novozymes er målt på omsætning i top 50 over Danmarks største virksomheder. Det viser en opgørelse fra Børsen.

Virksomheden har omkring 6300 ansatte på verdensplan.

/ritzau/