Novo vil opfinde fremtidens fødevarer – »Nu kan vi forstå naturen på en måde, som kun Gud kunne se det før«

Fremtidens Fødevarer: Kombinationen af den nyeste viden inden for genforskning, dataanalyser ved hjælp af kunstig intelligens og en stenrig fond baner vejen for det, der fra flere sider betegnes som en bioteknologisk revolution af måden, vi laver fødevarer på. Spørgsmålet er, hvor langt vi som forbrugere vil gå. I en ny serie dykker Berlingske ned i fremtidens fødevarer. 

Med Novo Nordisk Fondens milliarder i hånden arbejder 60-årige Claus Felby, professor og fondens direktør for biotek, for, at biologiske løsninger skal redde både klima, miljø og fødevareproduktion. Niels Ahlmann Olesen

Den traditionelle landmand, der iklædt kedeldragt og gummistøvler leverer mælk og slagtedyr til andelsejede mejerier og slagterier, er ved at være fortid.

I stedet vinder kittelklædte bioteknologer med grønblå handsker og procesoperatører iført hvidt arbejdstøj og hårnet frem. De laver mælkeproteiner uden skyggen af en ko. De fermenterer bælgfrugter og korn til velsmagende bøffer ved hjælp af svampe. Eller tryller naturens smagsstoffer frem ved hjælp af genmodificeret gær.