Novo Nordisk solede sig i regnskab

Overraskelser. Novo Nordisks regnskab var nogenlunde som ventet i Danmark. Men en glædelig overraskelse i udlandet

Særligt i udlandet havde markedet ventet et noget dårligere regnskab fra medicinalkoncernen Novo Nordisk, og det medvirkede i går til at sende kursen på selskabets aktie opad.

Det vurderer chefen for Sales Trading i Danske Markets Mads Zink over for RB-Børsen. Novo Nordisk præsenterede i går et årsregnskab for 2006 uden de store overraskelser. Medicinalkoncernen fik et overskud før skat på 9,2 mia. kr., mens analytikere, som RB-Børsen har talt med, ventede et resultat på 9,0 mia. kr.

Driftsresultatet er samtidig steget med godt en mia. kr. til 9,1 mia. kr., mens der var ventet små 9,3 mia. kr.

Blandede bolcher- Herhjemme var regnskabet en pose blandede bolcher, mens der i udlandet var en tendens til, at man havde ventet et noget dårligere regnskab. Regnskabet har skabt en lettelse i markedet, og det er det, der får aktien til at stige. I sig selv berettiger regnskabstallene ikke til den her stigning, men det er altså udlandets forventninger, der spiller ind her, siger Mads Zink og oplyser, at dagens handel med Novo Nordisk primært trækkes af udenlandske investorer.

Salget øget 15 procentNovo Nordisk øgede salget med 15 procent til knap 39 mia. kr. i 2006. Det lå på niveau med det ventede. Salget er særlig trukket af de moderne insuliner - de såkaldte insulinanaloger - der havde en salgsfremgang på hele 48 procent til 10,8 mia. kr. i 2006. Salget af bløderproduktet NovoSeven steg med 11 procent, salget af vækthormonet Norditropin steg med 19 procent og endelig var der fremgang på det nordamerikanske marked, hvor salget steg med 29 procent

Det samlede salg fordeler sig med 28 mia. kr. på salg af diabetesprodukter og 11 mia. kr. på salg af biopharmaceuticals efter vækstrater på henholdsvis 16 procent og 15 procent inden for to forretningsområder.

Regnskabet bød på et udvidet tilbagekøbsprogram, men da perioden for tilbagekøbet blev forlænget med et år, kan effekten heraf være begrænset.RB-Børsen