Novo Nordisk sikrede beskeden KFX-fremgang

Aktiemarkedet: Faldende bankaktier blev opvejet af en stigning til Novo Nordisk, da KFX-indekset endte stort set uændret på en onsdag, hvor handelsaktiviteten var tynget af, at de fleste europæiske markeder holdt lukket. I KVX-indekset betød en skuffende udmelding fra i-data, at aktien led endnu et stort kurstab.

Af

Christian

Bosmann

1. maj blev som ventet en stille dag på det danske aktiemarked. Handelsaktiviteten bar tydeligt præg af, at det i Europa kun var i Danmark, Storbritannien og Irland, at børserne holdt åbent.

På det danske marked var den samlede kursudvikling ligesom aktiviteten meget overskuelige. KFX-indekset endte således blot 0,2 pct. oppe, da indeksets to største medlemmer, Novo Nordisk og Danske Bank, trak i hver sin retning.

Novo Nordisk fortsatte fremgangen efter tirsdagens kvartalsregnskab med en stigning på 7,4 pct. til kurs 260. Investeringsbankerne ING Barings og WestLB Panmure har begge hævet deres anbefalinger på Novo Nordisk-aktien til »køb«, efter at kvartalsudmeldingen fjernede lidt af den usikkerhed, som aktien blev tilført, da årets resultatforventninger blev nedjusteret for tre uger siden.

Danske Bank trak ned, da aktien med et fald på 2,7 pct. satte en stor del af tirsdagens kursstigning over styr. Bankaktien blev fulgt af kollegerne Jyske Bank (- 1,8 pct.) og Nordea (- 1,5 pct.), der ligeledes gik frem i tirsdagens handel.

De vigtigste amerikanske aktieindeks åbnede ud på eftermiddagen med en nedadgående tendens, da skuffende nøgletal for byggeinvesteringerne lagde en dæmper på investorernes købelyst. Det var især det teknologitunge Nasdaq-indeks, der vendte kurspilen nedad, hvilket satte sit præg på teknologirelaterede danske aktier som TDC (- 1,5 pct.) og GN Store Nord (- 1,4 pct.), der ellers begge havde ligget i positivt terræn det meste af dagen.

Trods de negative signaler fortsatte software-producenten Navision med et plus på 3,4 pct. den kursmæssige fremgang, som selskabet oplevede tirsdag i forbindelse med nyheden om, at Microsoft muligvis opkøber det danske selskab.

Det tidligere KFX-medlem Københavns Lufthavne (+ 1,7 pct.) er i dag aktuel med sit regnskab for første kvartal, der i kraft af sæsonudsving ventes at vise et relativt beskedent resultat. Selskabet har selv meldt om forventninger til et resultat før skat mellem fem mio. kr. og 55 mio. kr. Forventningerne blandt analytikerne ligger ifølge en rundspørge blandt otte analytikere foretaget af SME for RB-Børsen i den høje ende af intervallet med et gennesnit på 46 mio. kr.

Blandt vækstaktierne i KVX-indekset var der store forskelle i kursændringerne, da det samlede resultat blev en kursfremgang på 0,9 pct.

i-data skuffede fra morgenstunden aktiemarkedet med beskeden om, at det endnu ikke er lykkedes selskabet at sikre sig den fornødne likviditet, der skal til for at etablere en varig løsning for selskabet. Der arbejdes dog videre på en løsning for det kriseramte selskab. Aktiekursen bar tydeligt præg af skuffede forventninger og endte 20 pct. nede i kurs 6,8.

Mere positivt så det ud for aktionærerne i 2M Invest, der kunne konstatere en stigning på 13,4 pct. til kurs 15,2. Ventureselskabet præsenterede tirsdag Peter Carøe som ny direktør.

Biotekselskabet NeuroSearch endte trods en nedjustering af anbefalingen hos Danske Securities fra »køb« til »hold« uændret i kurs 122.

Blandt sidepapirne markerede Spar Nord sig negativt med en nedjustering af forventningerne til helåret. Fra tidligere forventninger om et resultat før skat på 220-240 mio. kr. lyder prognosen nu på 130-160 mio. kr. Nedjusteringen skyldes yderligere hensættelser på 85 mio. kr. til tre IT-relaterede engagementer. Nedjusteringen kom i forbindelse med præsentationen af resultatet for første kvartal, der også blev belastet af de øgede hensættelser. Nettoresultatet for årets første tre måneder havnede således på 25,3 mio. kr. mod 85,5 mio. kr. i første kvartal sidste år. Aktien faldt 3,5 pct. efter udmeldingen og ligger nu i kurs 328.

cbn@berlingske.dk

Det svenske aktiemarked var i går lukket pga. 1. maj.