Novo: Medtronic-samarbejde skal gøre livet lettere for diabetikere -NY

Novo Nordisk og irske Medtronic vil gennem et nyt samarbejde forsøge at kombinere data fra Novos insulinpenne med et overvågningssystem fra det irske selskab.

Det skal gøre overvågningen af primært blodsukkerniveauet nemmere for diabetikere, fremgår det af en meddelelse fra de to.

Ifølge Novo Nordisk bruger diabetikere gennemsnitligt en time om dagen på behandling og overvågning af deres sygdom, og det tidsforbrug skal teknologisamarbejdet være med til at formindske.

»Millioner af mennesker, der lever med diabetes, arbejder for at kontrollere deres sukkerniveauer og tracke deres insulininjektioner hver dag. For at hjælpe med at mindske besværet med diabeteshåndteringen er vi glade for samarbejdet med Medtronic, der er verdens største medicinudstyrsselskab,« siger Camilla Sylvest, der er kommerciel strategidirektør hos Novo Nordisk, i meddelelsen.

Novo Nordisk har også et lignende samarbejde med Roche, Abbott Pharmaceuticals og Dexcom.

»Vi samarbejder nu med alle de største producenter af blodsukkermålere, hvilket betyder, at vi kan udbrede fordelene ved intelligente insulinpenne til endnu flere mennesker,« siger Camilla Sylvest.

Novo Nordisk vil lancere to intelligente insulinpenne, Novopen 6 og Novopen Echo Plus, fra næste år.

/ritzau/FINANS