Novo fortryder udmelding om stamceller

Novo vil alligevel vente med at begynde sin forskning i fosterstamceller, dvs celler udviklet fra menneskeæg.

Det skriver Ingeniøren Net fredag. Ifølge netavisen meldte Novo ellers ud forrige fredag, at virksomheden ikke ville vente på, at det blev tilladt at lave humane stamceller i Danmark.

Novo ville derimod hurtigst muligt begynde forskning i embryonale stamceller fra enten Sverige eller England.

Novos beslutning om at begynde denne forskning blev bl.a. taget på baggrund af, at videnskabsminister Helge Sander tidligere på året oplyste, at det ikke er ulovligt at importere humane stamceller til forskning fra udlandet. Ministerens melding førte til kraftig kritik fra bl.a. Etisk Råd.

Og det har gjort indtryk på Novo, som altså nu har fortrudt sin beslutning og i stedet vil afvente dansk lovgivning på området.

»Med Helge Sanders udtalelse troede vi, at der var basis for at gå i gang med at forske i importerede stamceller. Men kritikken har gjort indtryk. Det har vist sig, at der langt fra er enighed om sagen, og derfor er det ikke gangbart for Novo Nordisk at forsøge at presse forskningen igennem på nuværende tidspunkt, siger forskningsdirektør Ole D. Madsen fra Novo Nordisks forskningsinstitut Hagedorn, til Ingeniøren Net.