Noter fra CeBIT-messen

Vodafone: 3G-telefoner er for dårlige.

Læs mere
Fold sammen
Sværere at få trådløs kontakt

· Der er voksende problemer med at få trådløse enheder til at fungere sammen. Helt op til 22 procent af de netkort, opkoblingspunkter og printerservere, som brancheorganisationen Wi-Fi Alliance tester i sine fire laboratorier, virker ikke, første gang man forsøger at få dem til at fange det trådløse net. Det skyldes, at produkterne bliver mere og mere komplekse, og at sikkerheden forstærkes. Alligevel har Wi-Fi Alliance siden 2000 godkendt omkring 1.100 produkter. Formålet er at forhindre grå hår i hovedet hos brugerne, når de forsøger at komme på et trådløst net, f.eks. i en kaffebar eller en lufthavn. Alliancen tæller mange af de rigtigt store som Microsoft, Intel, Dell, Philips, Sony, Texas Instruments, Nokia og Cisco. Der skønnes at være 25.000-30.000 trådløse opkoblingspunkter verden over. Th.

Vodafone: 3G-telefoner for dårlige

· De nye telefoner til højhastighedsmobilnettet 3G er alt for få og alt for klodsede. Kritikken kommer fra Europas største mobiloperatør Vodafone, som i sidste måned lancerede 3G-kort til bærbarer computere. »Vi vil ikke bringe mobiltelefoner på markedet, så længe de ikke findes i en ordentlig kvalitet, hvad angår størrelse, batterilevetid og driftssikkerhed. Vi er ligeglade med, hvad andre operatører gør,« sagde den tyske Vodafone-chef, Jürgen von Kuczkowski i Hannover. Han forventer dog, at der kommer ordentlige 3G-telefoner på gaden inden sommerferien. Omvendt er han begejstret over salget af 3G-kort til bærbare PCer, som sælger »ganske godt«. Vodafone har 3G-net i 300 byer og forventer at nå 2.000 byer inden nytår. Th.

3G i Tyskland og Storbritannien til maj

· Europas næststørste mobiloperatør, T-Mobile, vil fra maj sælge 3G-telefoner i Tyskland, Storbritannien og Østrig. T-Mobile kontrolleres af Deutsche Telekom og regner med at have titusinder af Nokia-telefoner ude i forretningerne om nogle måneder. Ifølge administrerende direktør René Obermann er der bestilt et femcifret antal 3G-telefoner. T-Mobile vil også sælge 3G-kort til bærbare computere, en service, der er målrettet erhvervskunder. Th.

SAP klar med ny Netweaver

· Europas største softwarefirma, tyske SAP, har offentliggjort en ny udgave af sin Netweaver-platform, som skal give vækst i firmaet. SAP leverer IT-løsninger, som får virksomhedernes programmer til at kunne arbejde sammen på tværs. Netweaver, som kan fungere med Microsoft- og IBM-produkter, vil ifølge SAP kunne spare op til en tredjedel på IT-budgettet ved at genbruge de eksisterende systemer uden at skulle skifte til nyt. Th.

Walkie-talkie-telefonen fænger

· Også Europas største mobiloperatør, Vodafone, går nu med i udviklingen af den såkaldte »push-to-talk«-teknologi, der - med en ekstra, lille knap på siden - får mobiltelefonen til at fungere som en walkie-talkie. Tidligere har andre mobiltelefonleverandører som Siemens, Motorola og Sony Ericsson meldt sig som interesserede i at udvikle teknologien, der er blevet populær i USA. Th.

Lys forude for Fujitsu-Siemens

· Fujitsu-Siemens, verdens fjerdestørste computerproducent, forventer mere end en fordobling af indtjeningen før skat i andet forretningshalvår efter en større omlægning. 342 millioner kroner er buddet, og topchef Adrian von Hammerstein forventer en tocifret vækstrate i indtjeningen i næste finansår, som går fra april. Salget i andet halvår forventes øget med syv procent til 23 milliarder kroner kroner. Fujitsu-Siemens er et japansk-tysk samarbejde. Th.

127 milliarder sættes i flade skærme

· LG.Philips LCD investerer 127 milliarder kroner over de næste ti år i flade skærme i forventningen om et sandt boom, navnlig inden for fjernsyn. Firmaet, som ejes i fællesskab af sydkoreanske LG Electronics og hollandske Philips Electronics, er verdens største skærmproducent og ønsker at tage markedsandele fra den største konkurrent, Samsung Electronics. Den nye fabrik i den sydkoreanske by Paju skal være klar til produktion af skærme over 42 tommer fra første halvdel af 2006. Den vil bruge glasplader på 2 x 2 meter til at producere bredere TV-skærme til lavere pris end eksisterende fabrikker. 4,6 millioner skærme om året er planlagt. Th.