Norwegian bruger ulovlige håndholdte bagagevægte

Norwegians passagerer risikerer at blive straffet med gebyrer, som opkræves på et forkert grundlag, skriver det norske media Flysmart, men flyselskabets bagagehandler bruger ikke vægtene i Danmark, oplyser Norwegian i København

REUTERS/Marcos Brindicci/File Photo Fold sammen
Læs mere
Foto: Marcos Brindicci

De norske myndigheder har bedt Avinor, den statslige ejer af 45 norske lufthavne, om gribe ind, fordi lavprisselskabet bruger ulovlige håndholdte vægte beregnet til hjemmmebrug til at opkræve gebyr for bagage. Passagererne risikerer at blive pålagt gebyr for overvægt på et forkert grundlag, skriver det norske medie Flysmart.

Ifølge Norwegians kommunikationschef i Danmark, Andreas Hjørnholm bruger Norwegians bagagehandler Menzies, ikke vægtene i Danmar - hverken i København, Billund eller Aalborg. Det er også Menzies, der håndterer bagage for Norwegian i Norge, hvor handleren altså bruger ulovlige vægte.

Den norske myndighed, som har til opgave at kontrollere og kvalitetssikre, at måleudstyr virker korrekt, har løftet pegefingeren overfor Avinor og Norwegian og fremsendt breve om ulovlighederne, og efter at pressen har taget sagen op, bedyrer luftfartsselskabet nu, at man vil ændre praksis.

»Vi skal selvfølgelig bruge lovlige vægte og følger op på det her med vores samarbedjspartnere,« lyder det fra Norwegians informationsafdeling.

Ifølge Flysmart har Norwegian været langsommelig med at reagere på myndighedernes henvendelse, som kom d. 3. maj. Norwegian har heller ikke besvaret to hendelser fra mediet, men efter at Flysmart skrev om sagen onsdag morgen, modtog mediet en henvendelse fra flyselskabet om, at man tog hånd om sagen.