Norske kroner er historisk billige

Den norske krone kan stå foran en større optur, som kan give gevinst, hvis man tør satse.

Læs mere
Fold sammen
Sæt penge i norske kroner. Ikke fordi renten er høj i Norge - tværtimod. Men fordi den norske krone står på et historisk lavpunkt over for den danske og har udsigt til at stige fremover.

Inden for de seneste 40 år har den norske krone kun én gang før ligget så lavt som nu. Det var lige omkring årsskiftet 1998-1999, da der var politisk uro i Norge, og olieprisen var nede omkring ni dollar - noget af det laveste i nyere tid. Nu er olieprisen 30 dollar pr. tønde.

Det er Finansbanken, som peger på norske kroner som en særdeles interessant investering.

Ud over olien påvirkes den norske krone også af den amerikanske dollar, og selv om Finansbanken tror på yderligere dollarfald, så regner de med, at den norske kroner stiger med mindst syv procent over for den danske krone i de kommende tolv måneder.

Man kan investere i norske kroner på flere måder: Ved at købe norske aktier eller obligationer, men her er risikoen høj, så hvis det alene er en ren valutagevinst, man ønsker at gå efter, kan man også bare sætte penge ind på et tidsindskud i en norsk bank.

Finansbanken er så sikker i sin sag, at de for tiden anbefaler, at man sætter ti procent af hele sin opsparing i norske kontanter.