Norsk krone styrket af inflationstal

Den norske krone blev styrket mærkbart fredag formiddag, og har fastholdt styrkelsen ud på eftermiddagen, efter at nøgletal viste en uventet acceleration i landets inflation i juli

Foto: Jens Nørgaard Larsen

Forbrugerpriserne i Norge steg i juli med 3,0 pct. på årsbasis, hvilket kom helt bag på økonomerne, der havde estimeret et fald til 2,1 pct. fra 2,3 pct. måneden før.

Kerneforbrugerpriserne, der er renset for skatter og energipriser, steg 1,8 pct. mod 1,2 pct., mens der her var ventet en stigning på 1,4 pct.

- Inflationstallene fra Norge udelukker rentenedsættelser for nærværende. Kronen kan styrkes yderligere hen mod det næste møde i Norges Bank til september, siger valutastrateg Valentin Marinov fra Citigroup til Bloomberg News.

Fredag eftermiddag ligger den norske krone styrket i 5,8475 per dollar mod et niveau på 5,9200 umiddelbart før inflationstallene blev kendt fredag kl. 10. Det er det stærkeste niveau for den norske valuta siden 19. juni.

Euro koster fredag eftermiddag 1,3373 dollar, hvilket er stort set uændret over dagen - men dog en styrkelse over ugen fra et niveau på 1,3276 dollar fredag i sidste uge.