Norsk hotelkonge tilbyder 5000 overnatninger til flygtninge

En af Nordens rigeste mænd vil nu hjælpe flygtninge med tag over hovedet og en seng at sove i.

Norske Petter Stordalen ejer Skandinaviens største hotelkæde med blandt andet Choice Hotel og Quality Hotel. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han ejer 170 hoteller med mere end 9000 ansatte, og er en af Nordens rigeste mænd. Den norske hotelejer og storinvestor Petter Stordalen rækker nu en hjælpende hånd ud mod de mange flygtninge, som netop i disse dage ankommer til Nordeuropa.

Ifølge det amerikanske erhvervsmedie Forbes.com tilbyder han 5000 gratis overnatninger til flygtninge. I denne uge har han allerede haft 50 boende på sit Quality Hotel Airport Gardermoen uden for Oslo, og det antal skal altså mangedobles lyder det fra rigmanden.

Han kalder selv den enorme flygtningestrøm for den største humanitære krise i Europa siden 2. verdenskrig.

»Det er umuligt ikke at blive påvirket af de menneskelige tragedier og af det der sker i Mellemøsten,« forklarer han.

Petter Stordalen ejer Skandinaviens største hotelkæde med blandt andet Choice Hotel og Quality Hotel. Ifølge Forbes bugner hans formue med 1,5 mia. dollars hvilket svarer til omkring 11 mia. danske kroner.

Allerede i april udtalte han, at han gerne ville hjælpe med at huse flygtninge, hvis det blev relevant. Stordalen fortæller selv, at det i sidste uge var de norske integrationsmyndigheder, der tog kontakt til ham og bedte om hjælp til at huse 50 flygtninge.