Norge har mistet over 22.000 oliejob

Den kritiske situation i den norske oliebranche spidser til. Siden august sidste år er over 22.000 job blevet fjernet i sektoren, viser en opgørelse, som er foretaget af DNB Markets.

Arbejdspladserne fosser ud af den norske oliebranche. Alene over de seneste 10 måneder er over 20.000 job forsvundet. Fold sammen
Læs mere
Foto: OEYVIND HAGEN / STATOIL / HANDOU
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De globale fald i oliepriserne er gift for norsk økonomi. I Norge er nyheder om store fyringsrunder i oliebranchen næsten blev dagligdag, da de faldende priser har gjort det langt mindre attraktivt at investere i industrien.

Norske Dagens Næringsliv skriver onsdag, at over 22.000 job er faldet bort siden august sidste år. Den norske avis har fået en frisk opgørelse fra DNB Markets, som viser, at helt præcist 22.122 arbejdspladser er forsvundet ud af oliebranchen over de seneste 10 måneder.

Opgørelsen fra DNB Markets viser, at jobtabene i oliebranchen er eskaleret kraftigt over de seneste måneder. Tilbage i begyndelsen af maj var tallet i underkanten af 15.000. Tre måneder tidligere var under 10.000 job forsvundet.

Statoil topper fyringslisten, men hele 23 selskaber har sløjfet 150 stillinger eller derover siden august 2014.

»Norsk Industri har det seneste halve år gjort opmærksom på, at effekten af olieprischokket vil blive langt større, end mange tror,« siger Knut Sunde, der er direktør i Norsk Industri, til Dagens Næringsliv.

Olierelaterede virksomheder beskæftigede omkring 330.000 personer i Norge i 2014.