Nordeas cheføkonom: Landeansvarlige udtaler sig også

Cheføkonom Helge Pedersen fra Nordea oplyser, at andre også udtaler sig på koncernens vegne.

Cheføkonom Helge Pedersen, Nordea. Omtalt 465 gange på to år. PR-foto. Fold sammen
Læs mere
Analysehuset Infomedia har for Business.dk undersøgt, hvor mange gange de finansielle virksomheders cheføkonomer har optrådt i artikler de sidste to år.

Cheføkonom Helge Pedersen fra Nordea er nummer fem på listen. I 2005 blev hans navn nævnt i 143 artikler og i 2006 i 322 artikler.

Til sammenligning er nummer et på listen, Danske Banks cheføkonom Steen Bocian, nævnt i hele 2.155 artikler de seneste to år.

Helge Pedersen oplyser dog, at optællingen ikke viser det fulde billede af Nordeas tilstedeværelse i pressen i Danmark. Årsagen er, at han uddelegerer kommunikationsopgaverne i koncernen.

Handelsbankens cheføkonom Jes Asmussen var indtil 1. august senioranalytiker i Nordea - ifølge Helge Pedersen et godt eksempel på, at presseopgaverne bliver uddelegeret.

"For Nordeas vedkommende gennemfører jeg relativt konsekvent den politik at lade den landeansvarlige udtale sig om sit fagområde. Det giver bl.a. en større medarbejdertilfredshed. Resultatet er følgelig, at Jes (Asmussen, red.) var mere citeret end mig selv, ligesom Anders Matzen, som overtog Jes arbejdsfunktion, formentlig også vil blive det," forklarer Helge Pedersen.

Tidligere i dag sagde kommunikationsrådgiver Joachim Sperling til Business.dk, at man ikke skal overvurdere effekten af cheføkonomerne, at de er forholdsvis marginale personer i virksomhedernes systemer - og at man sagtens kan finde en erstatning for en god cheføkonom.

Helge Pedersen mener dog, at det er lidt for groft sagt, da ikke alle cheføkonomer er "marginale personer" i virksomhederne.

"Personligt deltager jeg således på mange interne og eksterne møder med indlæg om den økonomiske udvikling. Indlæg, hvis indhold indgår i deltagernes strategiske overvejelser. Det drejer sig for mit vedkommende om mere end 100 møder om året. På nordisk plan deltager mine 16 medarbejdere i ca. 700 kundemøder om året," fortæller Helge Pedersen.